Linkuri accesibilitate

Diana Hamâc: Să ne facem timp pentru a ne gândi și aprecia viața


Diana Hamâc

Jurnal săptămânal la Europa Liberă cu Diana Hamâc, juristă, doctorand al Școlii doctorale Științe Juridice USM.

Data nașterii: 29 aprilie 1992 în Chișinău, Moldova. Absolventă a facultății de drept, Universitatea de Stat din Moldova. Master în drept penal și în relații internaționale și cooperare transfrontalieră. Doctorand (drept penal) al Școlii doctorale Științe Juridice USM. Consultant al Direcției juridice din cadrul Aparatului Comisiei Electorale Centrale. Imaginea brandului de haine DHD.

Exact în momentul în care mi s-a propus să scriu acest jurnal am simțit un soi de neliniște combinată cu o ușoară euforie.

E o provocare și un exercițiu frumos. O analiza a activităților, gândurilor și experiențelor trăite timp de o săptămână.

Experiențe ce te fac fericit, sau experiențe ce vin după sine cu o lecție.

Luni

Mi-am luat o agendă și am început să scriu pe hârtie pentru a putea simți cu adevărat experiența de a duce un jurnal timp de o săptămână, dar și pentru că îmi era dor să-mi adun gândurile pe hârtie nu doar pentru job.

-Am revenit de curând dintr-o deplasare de serviciu din Praga, Cehia. Evenimentul a reunit reprezentante din18 țări și a avut drept scop lansarea Rețelei regionale europene pentru împuternicirea femeilor în alegeri. Am avut posibilitatea de a discuta și analiza diferite probleme din domeniu si am avut posibilitatea să analizăm soluțiile la acestea. Am descoperit femei frumoase la chip și la suflet, puternice și extrem de deștepte. Totodată, am îmbinat utilul cu plăcutul și am savurat orașul ca un turist, și pot spune că Praga m-a cucerit, un oraș atât de divers și deosebit.

Ziua de luni dă tonul săptămânii, și din acest motiv la ora 17:30 deja am ajuns la sala de sport, or aceasta este dependența mea sănătoasă. Sportul mă ajută să-mi temperez emoțiile sau la necesitate îmi oferă acel boost de energie atât de necesar uneori.

Marți

La ora 06:30 sună deșteptătorul de pe telefon. Mi-am pus la el un cântec care-mi place și asta face ca trezitul de dimineață să fie mai ușor și cu un mind-set pozitiv.

Mi-am pregătit setul de documente pentru a merge în instanță și mi-am început activitatea.

Trebuie să ii susținem pe cei dragi cât de mult putem

În ziua de marți am simțit nevoia să mă gândesc la faptul că trebuie să ii susținem pe cei dragi cât de mult putem și știm asta, iar în momentele grele să putem călca peste ego-ul nostru pentru a le fi cu trup și suflet alături. Cred că trebuie să ne facem timp în fiecare zi pentru a ne gândi și aprecia viața pe care o avem și cel mai important oamenii care fac parte din viața noastră. Și să facem în așa fel ca aceștia să simtă pozitiv prezența noastră alături.

Miercuri

După ce mi-am băut ceaiul cu lămâie și miere de dimineață, împreună cu coptura făcută de mămica, care e cea mai gustoasă din lume-nici un croissant din lume nu se compara cu aceasta, am plecat grăbită la serviciu.

Ziua de miercuri a fost despre căldură emoțională, despre zâmbet și nebunie.

Insight-ul acestei zile pentru mine a fost că nu trebuie să ne fie frică să fim imprevizibili și să riscăm. Or riscul poate aduce foarte multă împlinire și bucurie emoțională.

Joi

Am început ziua de joi într-un mod alert. O ședință de judecată în primele ore ale dimineții te energizează pentru o zi înainte.

Acum când analizez activitatea pe care o am de zi cu zi înțeleg că sunt omul ce merge spre visele sale.

Încă în băncile liceului profesorii ne întrebau ce veți fi când veți fi mari?

Și eu mereu aveam pregătit răspunsul-ambasador sau un bun jurist/avocat.

Și azi făcând o retrospectivă, am ajuns la concluzia că activez într-un spațiu ce are responsabilități și activități diverse ce au tangență directă atât cu activitatea de avocat, dar și cu cea ce implică relațiile internaționale.

Chiar citatul meu preferat este “Believe in the beauty of your dreams”- ce poate fi mai frumos decât încrederea în propriile vise. Crezând în ele, acestea au frumoasa tendință de a se realiza.

Vineri

Ziua este despre oameni dragi și emoții frumoase. Despre zâmbete și îmbrățișări.

Finalizez această săptămână la o degustare a vinurilor rosé. Și am rămas plăcut surprinsă că a câștigat titlul de cel mai bun vin al serii cel pe care l-am remarcat eu din prima.

Odată cu începutul verii sper ca zilele de vineri să fie cu dulceața unui desert ușor și al unui pahar bun de vin aromat, or, fericirea vine din lucruri mărunte. Din cuvinte spuse în șoaptă, din priviri între 4 ochi și din detalii unice pentru fiecare.

Îmi doresc ca fiecare din noi să poată să-și mențină căldura din suflet

Fericirea e ceea pentru ce trăim fiecare din noi. Fericirea e starea de bine și liniște a sufletului .Iar sufletul merită și trebuie să fie fericit. Pentru mine ziua de vineri e sinonimul cuvintelor -emoție, euforie și căldură. Și îmi doresc ca fiecare din noi să poată să-și mențină căldura din suflet. Pentru că restul sunt detalii și se rezolvă. Acum, după experiențele acestei săptămâni sunt curioasă să văd ce mă așteaptă săptămâna viitoare, dar pentru aceasta mă duc la culcare să visez ceva frumos... și să mă trezesc pentru a trăi acest vis în realitate.

XS
SM
MD
LG