Linkuri accesibilitate

Dina Powell, o succesoare preferată la funcția de ambasadoare americană la ONU


Dina Powell, pe cînd era adjuncta consilierului pentru securitate națională la Casa Albă, la o reuniune cu saudiții la Riad, 19 aprilie 2017
Dina Powell, pe cînd era adjuncta consilierului pentru securitate națională la Casa Albă, la o reuniune cu saudiții la Riad, 19 aprilie 2017

Surse de presă afirmă că ea a fost contactată de Casa Albă și că ar fi cerut timp să decidă.

Fosta oficialitate de la Casa Alba, Dina Powell pare sa aiba prima sansa de a devenit ambasadoarea americana la ONU, post din care Nikki Haley a demisionat. De ce depinde aceasta optiune a presedintelui Trump? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Dupa ce a lucrat la Casa Alba, in Consiliul pentru Securitate Nationala, Dina Powell a revenit in sectorul privat la firma Goldman Sachs. Ea traieste de-acum la New York, unde se afla sediul organizatiei mondiale, dar are copii mici si a parasit administratia pentru a petrece mai mult timp cu familia. Ea spune si ca este multumita de actuala ei functie la firma Goldman Sachs.

Corespondența zilei de la Washington cu Valeriu Sela
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct

Nascuta in Egipt, Powell are relatii foarte bune cu familia Trump – presedintele, fiica sa Ivanka si sotul acesteia Jared Kushner. Dar ea are si critici in interiorul administratiei, cei care spun ca este o asa numita „globalistă” si ca nu este dedicata agendei presedintelui, care sustine suprematia interesului american.

Alti candidati sint ambasadorul american in Germania, Richard Grenell, care a fost anterior purtator de cuvint al Ambasadei americane la ONU si Kelly Craft, ambasadorul american in Canada.

Un numar de sustinatori ai lui Trump promoveaza alegerea lui Grenell, in dauna lui Powell. Surse de presa arata a aceasta a fost contactata de Casa Alba pentru functie si ca ar fi cerut timp sa decida.

Nikki Haley a postat pe tweeter o fotografie care o înfătisează impreuna cu Powell si logodnicul acesteia, David McCormick, presedintele unei mari firme de investitii. Daca va fi nominalizata, Powell – care a lucrat si in administratia celui de-al doilea presedinte Bush – va intimpina rezistenta din partea unor conservatori intre care senatorul de Texas, Ted Cruz si Tom Cotton, senator in Arkansas. Intre rezervele pe care Powell le poate avea este si transparenta financiara, pentru ea si familie, in plus se pare ca se simte foarte bine la Goldman Sachs.

XS
SM
MD
LG