Linkuri accesibilitate

Dincolo de știri | Anul din vecinătatea războiului


Jurnalistul Alexandru Canțîr și analiștii Nicolae Negru și Igor Boțan.
Jurnalistul Alexandru Canțîr și analiștii Nicolae Negru și Igor Boțan.

Cu războiul la hotar și criza refugiaților ca test. La ce te obligă statutul de candidat la UE ? De ce politica struțului este păguboasă pentru politicieni?  Și de ce nu poți folosi neutralitatea ca alibi nici dacă ești cu stea în frunte?   

Anul din vecinătatea războiului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:59 0:00

Într-un nou episod al podcastului „Dincolo de Știri”, Europa Liberă pune în context și explică, de această dată, cele mai importante știri ale anului pe sfârșite cu ajutorul a doi dintre cei mai cunoscuți analiști de la Chișinău, Igor Boțan și Nicolae Negru.

Temele noului episod, difuzat pe 30 decembrie:

  • La 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, guvernarea Republicii Moldova ia o poziție tranșantă de condamnare a războiului, iar opoziția pro-rusă adoptă strategia „trecerii sub tăcere” față de agresiune, cu statutul de neutralitate folosit ca alibi ... .
  • Republica Moldova este copleșită de un val de refugiați, dar și de un val de simpatie și apreciere la scară internațională pentru modul în care face față acestei crize.
  • La 23 iunie, alături de Ucraina, Republica Moldova obține statutul de țară candidat pentru aderarea la UE. Dar Chișinăul mai are multe de făcut ca această situație, grăbită de război, să ofere garanții că integrarea europeană va fi ireversibilă.
  • Protestatarii Partidului „Șor”, aduși de liderii acestuia la Chișinău, și alți adversari ai guvernării au râvnit în 2022 la teritorii mai largi pe scena politică. În avanscenă însă protagoniștii par să rămână aceeași.

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri dimineața.

Podcastul este publicat pe site-ul Europei Libere, pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Într-un moment în care torentul neîntrerupt de știri mai mult ne împiedică decât ne ajută să ne informăm, noul podcast are scopul să ne ghideze către lucrurile importante ale actualității.

Pentru a nu rata niciun episod, abonați-vă! Așa ne ajutați să mergem mai departe.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG