Linkuri accesibilitate

Dincolo de știri | Demisii, comisii, remanieri și drumeții


Jurnalistul Alexandru Canțîr și analiștii Nicolae Negru și Igor Boțan
Jurnalistul Alexandru Canțîr și analiștii Nicolae Negru și Igor Boțan

Plecarea unui ministru potrivit de la locul potrivit. Guvernul și Președinția rămân fără purtători de cuvânt. Demisii cu decizii strict personale și decizii cu schimbări de personal. Două comisii, două evaluări...

Demisii, comisii, remanieri și drumeții
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:34:27 0:00

Temele noului episod, difuzat pe 13 ianuarie:

  • Marcel Spatari și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale, după un an și jumătate de aflare în acest post. „O decizie strict personală”, dar „coordonată cu colegii”...
  • Guvernul și Președinția - fără purtători de cuvânt. Ministerul Justiției – fără secretar general. Un nou consilier vine în cabinetul Președintei Sandu, și acesta cu un nou secretar general, iar un fost vice-premier va conduce delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control.
  • Comisia Națională pentru Integrare Europeană apreciază că evaluarea (pre-vetting-ul) candidaților pentru Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor este „în fază de finalizare”. Iar Comisia Pre-Vetting își vede deciziile contestate de către unii dintre candidații respinși, la încheierea unei prime etape a activității sale.
  • Cât de surprinzătoare este vizita-surpriză și privată a președintei Maia Sandu la Oradea?

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri.

Pe site-ul nostru, moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, pe Google Podcasts și pe YouTube.

Ca și celelalte podcasturi ale Europei Libere – „Reporterii”, cu un episod nou în fiecare zi de luni; „Laboratorul Social” – în fiecare a doua marți, adică o dată la două săptămâni și „În esență ...” - în fiecare zi de joi.

Pentru a nu rata niciun episod și niciun podcast al Europei Libere, abonați-vă. Așa ne ajutați să mergem mai departe.

Previous Next

XS
SM
MD
LG