Linkuri accesibilitate

Dincolo de știri | Un atestat (prematur) de maturizare democratică


Analiștii Nicolae Negru, Igor Boțan și jurnalistul Europei Libere Alexandru Canțîr
Analiștii Nicolae Negru, Igor Boțan și jurnalistul Europei Libere Alexandru Canțîr

Republica Moldova fără monitorizare, dar sub ochii Consiliului Europei. Mitropolia Întregii Moldove vs. Curtea Întregii Europe. Apă-Canal se duce pe apele politicului.

Nu aduce populația cât aduce electoratul. Separatismul în Rusia și în Republica Moldova: „două mari diferențe”?

Un atestat (prematur) de maturizare democratică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:51 0:00

Temele noului episod, difuzat pe 3 februarie:

  • Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o rezoluție ce prevede scoaterea Republicii Moldova de sub o monitorizare de peste 27 de ani.
  • O decizie a Curții Europene, care obligă țările-membre ale Consiliului Europei să recunoască familiile alcătuite din persoane de același sex, stârnește o reacție vehementă a Mitropoliei Moldovei și prinde pe picior de ezitare autoritățile moldovene.
  • Problemele întreprinderii municipale Apă-Canal, care riscă să rămână fără energie electrică pentru datorii, inflamează patimi politice.
  • Numărul locuitorilor Republicii Moldova, precizat de o agenție a Națiunilor Unite, este 2,6 milioane, în timp ce țara are înregistrați peste 3 milioane 294 de mii de alegători.
  • Tiraspolul cere Moscovei să intervină, în calitate de intermediar în procesul de negocieri, în legătură cu proiectul de modificare a Codului Penal privind separatismul examinat de Parlamentul de la Chișinău.

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri dimineața. Podcastul este publicat pe site-ul Europei Libere, pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Într-un moment în care torentul neîntrerupt de știri mai mult ne împiedică decât ne ajută să ne informăm, noul podcast are scopul să ne ghideze către lucrurile importante ale actualității.

Pentru a nu rata niciun episod, abonați-vă! Așa ne ajutați să mergem mai departe.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG