Linkuri accesibilitate

Donald Trump face campanie pro-Brexit înainte de alegerile anticipate din Marea Britanie


Președintele american Donald Trump și premierul britanic Boris Johnson la Națiunile Unite, New York, 24 septembrie 2019
Președintele american Donald Trump și premierul britanic Boris Johnson la Națiunile Unite, New York, 24 septembrie 2019

Președintele Trump continuă să sprijine Brexit. Cum se raportează el la apropiatele alegeri din Marea Britanie?

Președintele Trump l-a încurajat pe politicianul britanic pro-Brexit, Nigel Farage să-și unească forțele cu premierul Boris Johnson și să câștige în numele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. Cei doi – Farage si Johnson – sunt politicienii cel mai des asociati cu Brexit, dar ei conduc partide rivale în alegerile de la 12 decembrie. Conservatorii lui Johnson se tem că Partidul Brexit al lui Farage i-ar putea priva de majoritate în Parlament.


Într-un interviu cu NIgel Farage,Trump i-a laudat pe ambii, susținând că liderul opoziției, laburistul Jeremy Corbyn ar fi “foarte rău pentru Marea Britanie”. Cei doi politicieni pro-Brexit au însă perspective diferite, cu privire la ieșirea din Uniunea Europeana, Farage susținând că Johnson a încheiat un acord prea slab cu Uniunea. Trump pare să fie de acord cu Farage, declarând că înțelegerea, așa cum a fost ea negociată de Johnson, ar face dificil un acord comercial amplu între Marea Britanie și Statele Unite, dar pe de altă parte crede că Johnson e liderul ideal pentru țară. “Între Boris și mine există o prietenie mare” - a spus președintele Statelor Unite, adăugând că lumea îl consideră pe Johnson o versiune britanică a sa. “Știu că voi doi puteți face ceva important, dacă sunteți împreună nu puteți fi opriți” - i-a spus Trump lui Farage.


Jeremy Corbyn îl acuză de-acum pe președintele Statelor Unite de amestec în alegerile britanice, în favoarea prietenului lui, Boris Johnson, ceea ce ar putea fi o problemă pentru primul ministru, dată fiind popularitatea scăzută a lui Donald Trump în Marea Britanie. În interviu președintele Statelor Unite a spus că Marii Britanii i-ar fi mai bine în afara Uniunii și că Italia si alte țări se află în situații similare.

XS
SM
MD
LG