Linkuri accesibilitate

A încercat Trump să perturbeze bunul mers al justiției?


Donald Trump
Donald Trump

Întrebări la Washington pe tema unei eventuale anchete asupra atitudinii președintelui american.

In ciuda faptul ca presedintele Trump insusi a scris pe tweeter ca este investigat in legatura cu demiterea directorului FBI, avocatul lui il contrazice. Care este adevarul? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Doar anchetarorul independent îl stie … Trump a scris intr-adevar pe twitter ca este investigat, in timp ce ieri avocatul lui, Jay Sekulow, a aratat ca mesajul de pe tweeter a fost un raspuns la o relatare din Washington Post in care erau citate cinci surse independente, sustinind ca presedintele ar face obiectul invstigatiei.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct

Relatarea de presa indica ca investigatorul independent, Robert Mueller ar fi discutat cu trei oficialitati din domeniul securitii pentru a stabili daca Trump a incercat sa perturbeze bunul mers al justitiei, atunci cind a decis sa-l demita pe fostul director FBI, James Comey.

Sursele citate de Washington Post spun ca anchetatorii au cerut informatii de la Richard Ledgett, care recent a parasit functia de director adjuct al Agentiei Nationale pentru Informatii si care, aparent, a redactat un document care arata ca Trump i-ar fi cerut directorului agentiei, Mike Rogers sa opreasca investigatia cu privire la amestecul Rusiei in alegeri. Rogers si directorul pentru securitate nationala, Dan Coats au fost intrebati intr-o audiere recenta la Congres despre conversatiile lor cu Donald Trump, dar au refuzat sa raspunda, invocind secretul de serviciu. Trump neaga ca ar fi formulat cererile respective.

XS
SM
MD
LG