Linkuri accesibilitate

Două milioane de englezi au avut „COVID lung”


Un sondaj făcut pe jumătate de milion de adulți din Anglia sugerează că aproximativ două milioane de englezi ar fi putut avea simptome de lungă durată ale infectării cu coronavirus – numit uneori „COVID lung”

Autorii studiului React, citat joi de presa britanică, arată că aproximativ o treime din cei care spun că au avut simptome tipice pentru coronavirus au avut unul sau mai multe simptome care au durat cel puțin 12 săptămâni.

Cercetătorii spun că gestionarea consecințelor pe termen lung ale bolii reprezintă o „provocare majoră”.

Guvernul de la Londra a alocat 50 de milioane de lire sterline pentru cercetarea „COVID-ului lung”.

„COVID-ul lung” este un fenomen în dezvoltare, nou, încă insuficient înțeles, și lipsit de o definiție universal-valabilă.

Conceptul acoperă o gamă largă de simptome după o infecție Covid inițială, inclusiv oboseală, tuse, dureri toracice, dureri de cap și dureri musculare.

Studiul arată că femeile de vârstă mijlocie sunt „cele mai afectate de „COVID-ul lung”.

În timpul studiului efectuat între septembrie 2020 și februarie 2021, respondenții au fost întrebați dacă au avut COVID-19 (confirmat sau suspectat) și despre durata simptomelor.

37% dintre persoanele care au spus că au avut COVID au prezentat cel puțin un simptom care a durat 12 săptămâni sau mai mult...

Sondajul a constatat că aproximativ 37% dintre persoanele care au spus că au avut COVID au prezentat cel puțin un simptom care a durat 12 săptămâni sau mai mult.

Aproape 15% au spus că au avut trei sau mai multe simptome timp de cel puțin 12 săptămâni.

Problemele pe termen lung au fost mai frecvente la femei, amplificându-se odată cu vârsta.

Persoanele supraponderale, fumătorii, cei cu venituri mai mici, cei suferind de boli cronice și cei care au trebuit să fie spitalizați cu COVID – au fost categorii cu o șansă mai mare de a experimenta simptome de lungă durată.

Oboseala a fost unul dintre cele mai frecvente simptome, iar la persoanele trecute prin forme grave de COVID, respirația dificilă, „gâfâită”, a fost un simptom dominant de lungă durată.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG