Linkuri accesibilitate

Dublarea impozitului pe imobil. De ce?


Imagine generică
Imagine generică
Dublarea impozitului pe imobil. De ce?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00

O surpriză extrem de neplăcută pentru contribuabilii moldoveni a fost dublarea impozitului pe imobil. Facturile sosite deunăzi au provocat mânia multor moldoveni, fapt care s-a putut vedea pe Facebook. E o modificare substanţială şi urâtă, aş zice eu. Pe vremuri, puteai să plăteşti impozitul pe imobil până-n toamnă, acum deadline-ul e 30 iunie. Pe vremuri, dacă plăteai mai repede, aveai o reducere, acum nu mai e nicio reducere.

Impozitul s-a mărit de două ori şi chiar mai mult. Eu plăteam pentru apartamentul meu 380 de lei. Acum am de plătit 760 lei plus un soi de penalitate ciudată, deci în total 820 de lei. Mi se pare o chestie mai mult decât discutabilă şi oamenilor ar trebui să li se explice pe îndelete ce se întâmplă. Nu mai are statul RM bani?

Trebuie să existe o motivaţie foarte serioasă ca să dublezi brusc impozitul pe imobil. Înţeleg că impozitele trebuie plătite, dar formarea lor nu trebuie să fie în zona obscurităţii. Mie nimeni nu mi-a explicat de ce, în loc de 360 de lei, am de plătit acum 820. Pesemne, făcătorii de impozite şi cei care le-au aprobat au o explicaţie, dar mie nu mi se pare normală dublarea asta. Dacă am înţeles eu bine, decizia asta a fost luată în decembrie 2020, iar acum facturile au venit la noi în plină campanie electorală. La asta făcătorii de impozite nu s-au gândit pesemne.

Vom merge, fireşte, şi vom plăti aceste impozite umflate, dar mulţi dintre noi se vor informa, vor încerca să afle cine a aprobat această dublare, ca să facă pe 11 iulie o alegere mai bună. Dar ce cred despre această dublare partidele angrenate acum în luptă? Că ele discută despre toate celea. Iar după 11 iulie ar trebui să revenim la acest subiect, să vedem raţionamentul autorilor dublării şi eventual să o contestăm pe toate căile posibile.

XS
SM
MD
LG