Linkuri accesibilitate

După alegeri: energie electrică mai scumpă în nord


În martie, după alegeri, am aflat că gazele naturale s-au scumpit de la 1 ianuarie. Nu ni s-a spus nimic în campania electorală. Ni s-a spus după. Probabil, ca să mergem voioşi la secţiile de votare. Am spus acum cîteva zile că asta nu va fi singura surpriză neplăcută. După alegeri vor fi mai multe. Şi iată că a mai sosit una pe nepusă masă.

Iulian Ciocan - După alegeri: energie electrică mai scumpă în nord
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00
Link direct


Compania care furnizează energie electrică în raioanele din nordul RM-ului a cerut deunăzi ANRE-ului să majoreze tarifele pentru anul 2019 cu aproximativ 10%. Cică întreprinderea trebuie să recupereze vreo 110 milioane lei pe care i-a pierdut din cauza unor devieri ale tarifelor în anii 2017-2018. Habar n-am ce înseamnă devierile astea şi nici nu cred că oamenii simpli le-au provocat. Cred că ar fi bine ca oamenii să înţeleagă ce mîncare de peşte sunt devierile cu pricina.

În fond, întreprinderea din nord ar fi putut să ceară majorarea asta în ianuarie sau în februarie, dar dacă se întîmpla atunci oamenii pesemne ar fi venit într-un număr mai mic la secţiile de votare. De aceea, anunţul a venit în martie. E o supoziţie a mea şi nu pot să aduc dovezi, dar fac aceste supoziţii în baza experienţei pe care am căpătat-o în anii lungi ai tranziţiei. E o întreprindere de stat, detaliu care îmi întăreşte bănuiala. Oamenii din structurile statale au fost implicaţi serios în campania electorală.

Aşadar, gaze naturale mai scumpe şi energie electrică mai scumpă în nord. Ce urmează? Vă spun eu. Urmează alte scumpiri. Alegerile au trecut.

XS
SM
MD
LG