Linkuri accesibilitate

După retragerea din nordul Siriei, SUA încearcă să-și liniștească aliații din Afganistan


Președinta Camereai reprezentanților Nancy pelosi si alti membri ai Congresului la Kabul u premnierul afgan Abdullah Abdulla, 21 octombrie 2019
Președinta Camereai reprezentanților Nancy pelosi si alti membri ai Congresului la Kabul u premnierul afgan Abdullah Abdulla, 21 octombrie 2019

Afganistanul s-a aflat din nou pe agenda câtorva politicieni americani la sfârșitul săptămânii.

Velariu Sela de la Washington: ministrul american al apării Esper în Afganistan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link direct


Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi și câțiva membrii în Congres s-au întâlnit cu președintele afgan, Ashraf Ghani, în timpul unei vizite neanunțate în Afganistan. Tot acolo s-a aflat, într-o vizită separată și ministrul american al apărării, Mark Esper, care încearcă să reia convorbirile de pace cu talibanii. Președintele Trump declarase că acest dialog pentru pace cu talibanii este „blocat” după ce acestia uciseseră un militar american în septembrie. Într-o declarație de presă, Pelosi arată că o delegație compusă din nouă membrii în Congres a fost informată de ambasadorul american la Kabul, John Bass în legătură cu reconcilierea cu talibanii și drepturile femeilor. Pelosi a spus ca femeile trebuie să fie la masa negocierilor atunci când ai loc negocierile cu talibanii.

Vizitele lui Pelosi si Esper au fost menite să înlăture temerile cu privire la retrageri ale trupelor americane, una dintre prioritățile președintelui Trump. Sâmbătă, președinta Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi și delegatia sa s-a înntâlnit cu regale Abdullah al II-lea al Iordaniei, pentru a discuta chestiuni legate de securitate și situația din Siria.


Președintele Trump este confruntat cu critici bipartizane cu privire la decizia sa de a retrage forțele americane din Siria, ceea ce a antrenat invazia Turciei, împotriva kurzilor, care au fost aliați importanți ai Americii împotriva ISIS. În Afganistan, se pare ca Trump se îndreaptă într-o altă direcți, el ordonând armatei americane să își întărească atacurile împotriva militanților talibani.

Se pare ca o delegație talibană s-a întâlnit de curând în Pakistan cu trimisul special american Zalmay Khalizad. Nu este clar care a fost tema discuțiilor sau dacă au fost realizate progrese. Ministrul american al apărării Mark Esper a spus ca de când negocierile inițiale au eșuat în septembrie, forțele americane și-au intensificat atacurile.

XS
SM
MD
LG