Linkuri accesibilitate

Epidemia coronavirus nu se oprește


OMS s-a declarat luni îngrijorată mai ales de extinderea ariei de infectare fără legătură directă cu epicentrul originar, cel din provincia chineză Hubei.

Autoritățile moldovene au declarat cod galben de alertă în legătură cu infecția cu coronavirusul de tip nou, spunând că se așteaptă la întoarcerea în masă a moldovenilor din Italia, unde s-au înregistrat cele mai multe infectări din afara focarelor asiatice ale epidemiei (provincia chineză Hubei și nava Diamond Princess, izolată în portul japonez Yokohama).

Epidemia coronavirus nu se oprește
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct

Vorbind la o conferință de presă la Chișinău, luni, ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a dat asigurări că instituțiile medicale moldovene sunt bine pregătite pentru orice eventualitat.

Se așteaptă o revenire masivă acasă a moldovenilor din Italia...

La același briefing, directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, a spus că se așteaptă o revenire masivă acasă a moldovenilor din Italia, și că după aeroportul din capitală, cel mai solicitat și mai bine pregătit punct de trecere a frontierei este Leușeni.

În Italia au fost înregistrate 219 infectări, iar șase oameni au murit. Cele mai afectate sunt regiunile nordice Lombardo și Veneto. Mai multe țări europene au instituit controale speciale ale călătorilor veniți din Italia.

Ce povestesc despre condițiile de carantină ucrainenii evacuați din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:44 0:00

În România, președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru miercuri, pentru măsuri legate de criza de coronavirus, dat fiind că în Italia, cea mai afectată țară din Europa de virusul COVID-19, se află cea mai mare comunitate de români din diaspora.

„Situația din peninsulă a generat și generează multă îngrijorare în rândul cetățenilor români, date fiind legăturile strânse cu Italia. Vreau să fiu foarte clar: nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România”, a spus președintele Klaus Iohannis.


Vecina Italiei, Franța, i-a oprit luni pe pasagerii unui autobuz venit de la Milano, cu destinația Lyon, din cauza îngrijorării că un italian de la bord ar suferi de coronavirus. El a fost dus la spital cu simptome de gripă, iar testele au fost negative.

Între timp, temerile de o pandemie de coronavirus s-au răspândit în multe țări ale lumii...


Între timp, temerile de o pandemie de coronavirus s-au răspândit în multe țări ale lumii, inclusiv Iran sau Coreea de sud. Afganistanul, Irakul, Barhrain, Kuwait, Oman, au informat la 24 februarie despre primele lor cazuri de coronavirus. Temerile au afectat și bursele mondiale de valori, inclusiv pe cele din Europa și de la New York. Virusul a ucis peste 2400 de oameni și a infectat aproape 77.000 în China.

Organizația Mondială a Sănătății s-a declarat luni îngrijorată mai ales de extinderea ariei de infectare fără legătură directă cu epicentrul originar, cel din provincia chineză Hubei – cazul cel mai discutat fiind al Italiei, unde încă nu se știe care a fost „pacientul zero”.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG