Linkuri accesibilitate

Etho Jazz Festival 2018 - prima zi (VIDEO)


Moldova - Etno Jazz Festival, Chișinău 2018
Moldova - Etno Jazz Festival, Chișinău 2018

La Chișinău a început o nouă ediție a festivalului „Ethno Jazz” la Filarmonica națională „Serghei Lunchevici”. O sala plină și entuziastă, un prezentator/moderator avizat și informat , ca în fiecare an: Virgil Mihaiu, „literat, jazzolog, diplomat si reprezentant al României în redacția DownBeat, publicația-pilot a jazzologiei mondiale” (prezentarea de pe pagina ofcială a festivalului).

Iar in culise, colegul nostrum Vasile Botnaru, nelipsit de la evenimenele culturale ale capitalei. În prima seară, formația NAMIBIAN TALES (NAMIBIA, OLANDA, UNGARIA, TURCIA) cu :
Shishani – vocal & ghitară
Bence Huszar – violoncel
Debby Korfmacher – kora, vocal
Sjahin During – tobe

Shishani vocalista grupului declara după concert pentru Europa Liberă:„Nu mi-am închipuit vreodată că voi cânta în Moldova, nu știam nimc despre Moldova dar bucuria de a împărtășii muzica este cea mai importanta….Am auzit că Moldova are 3 milioane de locuitori, eu vin din Namibia, o țara la fel de mincă și necunoscută așa că mă bucur să fiu aici…este perfect”.

Scriitorul si criticul literar Vasile Gîrneț a renunțat chiar la un spectacol din festivalul „Reuniunea Teatrelor Naționale”, ca să fie la deschiderea Ethno Jazz.

Festivalul este organizat de Trigon Ethno Jazz Group și durează până pe 5 octombrie. Sîmbătă va avea loc și un workshop de jazz la Tiraspol, cu Leo Tardini (pian) și Arthur Henry (vocal).

Previous Next

XS
SM
MD
LG