Linkuri accesibilitate

Europa Liberă face noi angajări în Republica Moldova  


Jurnalista Tamara Grejdeanu în fața sediului Europei Libere din Chișinău, mai 2022

Prezentă de multă vreme în Republica Moldova, Europa Liberă se pregătește să se extindă aici din nou, pentru a servi mai bine un public tot mai numeros - publicul care își petrece din ce în ce mai mult timp în lumea digitală și se informează de pe telefonul mobil.

Instituție internațională de știri cu sedii la Praga și Washington, Europa Liberă este prezentă in 23 de țări, din Pakistan până în Ungaria, publică și emite în 27 de limbi, înțelege cum funcționează new media, care sunt noile obiceiuri de consum și nevoile de informare ale publicului în era digitală.

În R. Moldova, vrem să facem noi angajări și să integrăm mai bine în rețeaua noastră un birou din Chișinău extins, să oferim colegilor actuali și viitori de aici acces la cunoștințe noi și instruire.

Europa Liberă promovează egalitatea de șanse la angajare. Toți candidații care au calificarea necesară vor putea participa la procesul de angajare, indiferent de rasă, culoare, religie, sex, identitate de gen, orientare sexuală, origine națională, genetică, dizabilitate, vârstă sau statut de veteran.

Lista noilor poziții

  • Redactor-șef (Managing Editor): îl asistă pe directorul Serviciului Moldova al Europei Libere în gestionarea activităților Serviciului și ale biroului Europei Libere din Chișinău, organizând planificarea și producția zilnică de conținut pentru toate platformele noastre, astfel încât acesta să ajungă la segmente de public noi, să le câștige încrederea și să formeze loialitate. Ca redactor-șef, veți supraveghea editorii, redactorii și producătorii noștri, lucrând alături de ei în biroul din Chișinău, pentru a vă asigura că activitățile Serviciului se desfășoară conform programului, iar produsele finite sunt de înaltă calitate, echilibrate, editate cu grijă și gata de publicare și difuzare. O să vă alăturați unei organizații inovatoare, având misiunea pe primul loc, într-o perioadă de schimbări rapide. Suntem o echipă care pune mare preț pe colaborare, atât în munca de zi cu zi, cât și în efortul constant de îmbunătățire a modului în care lucrăm. Conținutul generat de biroul Europei Libere din Chișinău este parte integrantă a procesului editorial al Serviciului Moldova și contribuie în mod esențial la succesul nostru. Ca membru plenar al echipei, veți contribui și dumneavoastră. Mai multe detalii AICI.
  • Editor de știri (News Editor): este responsabil de producția zilnică de știri, de la generarea ideii până la editarea produsului final destinat în primul rând publicării pe platforme digitale, astfel încât conținutul nostru să ajungă la segmente de public noi, să le câștige încrederea și să formeze loialitate. Ca editor de știri, veți avea în responsabilitate gestionarea unei echipe și veți trasa obiective. Trebuie să aveți abilități editoriale solide, decurgând din ani de experiență în jurnalism și capacități demonstrate de a lucra sub presiune în cooperare cu echipa, să ghidați și instrui reporterii după necesități. Trebuie să vă conduceți în întreaga activitate de principiul imparțialității. O să vă alăturați unei organizații inovatoare, având misiunea pe primul loc, într-o perioadă de schimbări rapide. Suntem o echipă care pune mare preț pe colaborare, atât în munca de zi cu zi, cât și în efortul constant de îmbunătățire a modului în care lucrăm. Producția de știri este parte integrantă a procesului editorial al Europei Libere și contribuie la succesul nostru. Ca membru plenar al echipei, va trebui să contribuiți și dumneavoastră. Mai multe detalii AICI.
  • Redactori de știri și reportaje (News and Feature Writers) în domeniile politică, mediu, investigații: sunt responsabili, sub supravegherea unui editor, de documentarea și scrierea de știri și reportaje originale destinate în primul rând publicării pe platforme digitale, astfel încât conținutul nostru să ajungă la segmente de public noi, să le câștige încrederea și să formeze loialitate. Ca redactor de știri și reportaje, veți face parte dintr-o echipă de profesioniști, iar activitățile de zi cu zi vor include muncă de teren și intervievarea surselor. O abilitate excelentă de redactare a textelor jurnalistice în limba română și/sau limba rusă, viteza, acuratețea și precizia, capacitatea de a verifica datele, a sintetiza și a reda subiecte complexe într-un mod ușor de urmărit și înțeles, convingător și captivant sunt esențiale. La fel, este esențială specializarea în unul din domeniile: politică, economie, mediu, educație, sănătate, drepturile omului, justiție, securitate, investigații și problema transnistreană, în care trebuie să aveți deja experiență și surse solide. O să vă alăturați unei organizații inovatoare, având misiunea pe primul loc, într-o perioadă de schimbări rapide. Suntem o echipă care pune mare preț pe colaborare, atât în munca de zi cu zi, cât și în efortul constant de îmbunătățire a modului în care lucrăm. Producția de știri și reportaje este parte integrantă a procesului editorial al Europei Libere și contribuie la succesul nostru. Ca membru plenar al echipei, veți contribui și dumneavoastră. Mai multe detalii AICI.
  • Producător social media (Social Media Producer): este responsabil de publicarea optimă a produselor noastre jurnalistice, inclusiv produse video și în alte formate, pe platformele relevante de social media, astfel încât astfel încât să ajungă la segmente de public noi, să le câștige încrederea și să formeze loialitate. Ca producător de social media, veți mai monitoriza dezbaterile publice pe platformele de socializare online pentru a semnala echipelor de jurnaliști posibile subiecte pe bază de UGC (conținut generat de utilizatori). O să vă alăturați unei organizații inovatoare, având misiunea pe primul loc, într-o perioadă de schimbări rapide. Suntem o echipă care pune mare preț pe colaborare, atât în munca de zi cu zi, cât și în efortul constant de îmbunătățire a modului în care lucrăm. Publicarea de conținut și interacțiunea cu publicul pe rețelele sociale sunt parte integrantă a procesului editorial al Europei Libere și contribuie la succesul nostru. Ca membru plenar al echipei, veți contribui și dumneavoastră. Mai multe detalii AICI.
  • Redactor emisiuni digitale audio (Digital Broadcaster): este responsabil de crearea de conținut audio informativ pentru a fi difuzat primordial pe platforme digitale, astfel încât să ajungă la segmente de public noi, să le câștige încrederea și să formeze loialitate. Ca redactor de emisiuni digitale audio, veți lucra sub supravegherea unui editor, într-o echipă incluzând producători audio, redactori de știri și reportaje, precum și producători digitali pentru a crea, prezenta și difuza podcasturi audio și emisiuni de radio. Folosind puterea sunetului și a vocii umane, veți prezenta subiecte complexe într-un mod ușor de urmărit și înțeles, convingător și captivant. O să vă alăturați unei organizații inovatoare, având misiunea pe primul loc, într-o perioadă de schimbări rapide. Suntem o echipă care pune mare preț pe colaborare, atât în munca de zi cu zi, cât și în efortul constant de îmbunătățire a modului în care lucrăm. Producția de conținut audio este parte integrantă a procesului editorial al Europei Libere și contribuie la succesul nostru. Ca membru plenar al echipei, veți contribui și dumneavoastră. Mai multe detalii AICI.
XS
SM
MD
LG