Linkuri accesibilitate

Europa redevine unul din epicentrele pandemiei


Un protest al muzicienilor, în fața Parlamentului de la Londra, împotriva restricțiilor impuse sub pretextul pandemiei, 6 octombrie 2020

Europa redevine unul din epicentrele pandemiei de coronavirus: pentru prima dată, joi, s-au înregistrat peste 100.000 de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi. Țările cele mai afectate sunt, în numere absolute, Marea Britanie, Rusia, Spania și Franța, care au raportat cel puțin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele trei zile.

Joi, când numărul cazurilor raportate zilnic a depășit pragul de 100.000, Europa de Est a fost cea mai afectată regiune, cu peste 33.600 de cazuri raportate într-o singură zi.

O mască aruncată pe trotuar lângă clădirile Universității Oxford, înaintea noului an academic, 17 septembrie 2020
O mască aruncată pe trotuar lângă clădirile Universității Oxford, înaintea noului an academic, 17 septembrie 2020

Rusia a raportat vineri cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus după luna mai, determinând autoritățile de la Moscova să ia în considerare închiderea barurilor și a cluburilor de noapte.

Marea Britanie a înregistrat joi peste 17.000 de cazuri de COVID-19, ministrul britanic al sănătății Matt Hancock avertizând că Marea Britanie se află într-un "moment periculos". Marea Britanie are o rată de deces de 7% în urma îmbolnăvirilor cu COVID-19, printre cele mai mari din lume. Mai mult de șase la fiecare 10.000 de persoane au murit din cauza virusului în țară.

Vineri, în R. Moldova s-au înregistrat 918 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, ridicând totalul la peste 60.800. De la începutul pandemiei, în Moldova s-au înregistrat 1.442 de decese legate de Covid-19.

Tot vineri, 9 octombrie, România a înregistrat un nou record de infectări cu Covid-19: s-au înregistrat 3186 de noi cazuri. La Terapie Intensivă sunt internați 613 pacienți, cel mai mare număr de până acum. Încă 52 de persoane au murit. Președintele Klaus Iohannis a declarat însă că nu se va recurge din nou la decretarea stării de urgență la nivel naţional, strategia fiind acum de a localiza/descentraliza deciziile privind măsurile de securitate care trebuie luate pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Citiți și: Cât de aproape suntem de scenariul roșu

XS
SM
MD
LG