Linkuri accesibilitate

Eurostat: Prețul locuințelor din România, în creștere


Imagine generică
Imagine generică

La Cluj și Iași au fost înregistrate scăderi de prețuri.

În perioada octombrie-decembrie 2018, comparativ cu precedentele trei luni, prețurile locuințelor au crescut la nivelul UE cu 0,6%, iar în rândul statelor membre cele mai mari creșteri trimestriale s-au înregistrat în Slovenia (6,5%), Letonia (4,3%) și Malta (3,8%).

La polul opus, scăderi au fost raportate în Danemarca, de 1,7%, Belgia (minus 0,5%), Marea Britanie (minus 0,4%), Suedia, Italia și Franța (toate cu minus 0,2%).

România a fost peste media UE, cu un avans trimestrial de 0,8% în trimestrul patru (lunile octombrie-decembrie) din 2018, după un declin de 0,7% în precedentele trei luni.

Un metru pătrat de apartament (nou sau vechi) a ajuns la 1.237 de euro pe metru pătrat util...

De altfel, cele mai recente date din piața imobiliară arată că suma medie solicitată în luna martie 2019 pentru un metru pătrat de apartament (nou sau vechi) a ajuns la 1.237 de euro pe metru pătrat util, cu 0,3% mai mult decât la finele lui februarie (când era 1.233 de euro pe metru pătrat util), potrivit indicelui Imobiliare.ro.

În București, de pildă, prețul apartamentelor, atât noi cât și vechi, a crescut, în medie, cu 0,4%, ajungând la 1.327 de euro pe metru pătrat util.

Pe de altă parte, la Cluj și Iași au fost înregistrate scăderi de prețuri. Mai precis, apartamentele din Cluj s-au ieftinit, în medie, cu 0,3%, până la 1.566 de euro pe metru pătrat, în timp ce la Iași au scăzut cu 1,3%, până la circa o mie de euro pe metru pătrat.

XS
SM
MD
LG