Linkuri accesibilitate

Grupul operativ de trupe ruse face intense exerciții militare în regiunea transnistreană


În acest an au avut loc deja 21 de exerciții militare în cadrul GOTR.

Grupul operativ de trupe ruse (GOTR), dislocat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a reluat în forță exercițiile militare. De la începutul acestui an are loc cu un amplu program de pregătire pentru toate categoriile de militari. Miercuri au avut loc exerciții ale lunetiștilor. Potrivit unul comunicat al districtului militar vestic al Ministerului rus al apărării, sarcina lunetiștilor era de a efectua un marș până la punctul de destinație, de a ocupa poziții avantajoase, mascându-și prezența, și de a exersa tragerea la ținte aflate la o distanță de până la 900 de metri. Militarii au fost antrenați să acționeze ținând cont de „experiența militară locală și internațională”, mai precizează comunicatul.

Chiar de la începutul anului, militarii GORT au început un program intens de pregătire, iar exerciții militare au avut loc practic în fiecare zi, unele cu participarea militarilor din așa-numitele forțe armate transnistrene.

Pe parcursul ultimei săptămâni au avut loc exerciții de pregătire inginerească, de condus mașinile de luptă în condiții de teren accidentat, inginerii în radiocomunicații și-au testat abilitățile în cazul deteriorării tehnicii în timpul luptei, iar operatorii de lansatoare de grenade au exersat tragerea asupra infanteriei sau a tehnicii blindate a dușmanului folosind locații precum acoperișurile sau geamurile blocurilor.

Acum o săptămână au avut loc exerciții în cadrul cărora militarii ruși au învățat să folosească rachete ghidate antitanc, iar geniștii au făcut pregătire teoretică. Au avut loc și exerciții de coordonare a diviziunilor din cadrul GOTR, dar și exerciții de radiocomunicații pentru militari din așa-numitele trupe transnistrene.

Expertul asociat al IDIS Viitorul, Rosian Vasiloi, spune că în acest an au avut loc deja 21 de exerciții militare în cadrul GOTR. Acesta atrage atenția pe blogul său că autoritățile de la Chişinău nu au reacționat în niciun fel de intensificarea frecvenței exercițiilor militare a GOTR în stânga Nistrului.

Opinia dvs.

Arată comentarii

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG