Linkuri accesibilitate

Exilat de pe Twitter și Facebook, Trump se întoarce cu propria platformă socială


Fostul președinte american Donald Trump, un campion al mesajelor pe Twitter, până a fost interzis.

După ce a fost exilat de pe Twitter și Facebook, fostul președinte american Donald Trump și-a anunțat intenția de a își crea propria rețea de socializare și firmă de presă – „Truth Social” (Adevărul Social) –anunțând că va lista noua companie la bursă prin intermediul unui mecanism denumit SPAC.

Este o formulă de înscriere la bursă, ca un cec în alb, de obicei folosită pentru finanțarea unor achiziții sau coagulări de companii, neanunțate în avans.

Anunțul de presă nu conține – cu excepția lui Trump, în calitate de președinte – numele celor care vor conduce firma de media.

Mecanismele de finanțare, în afara tranzacțiilor de bursă, nu sunt nici ele anunțate, dar este o formulă de a capitaliza pe seama celor – nu puțini – care cred în minciuna lui Trump că alegerile pe care în realitate le-a pierdut ar fi fost trucate.

În anunț, compania este evaluată la 1,7 miliarde de dolari, dar nu se întrevede cum ar trebui să performeze acțiunile SPAC-ului Digital World Acquisition pentru a se ajunge la o astfel de sumă.

În magazinele de aplicații există posibilitatea de a accede, în avans, Adevărul Social al lui Trump, care seamană foarte mult cu designul aplicației Twitter.

În anunțul de presă se arată că noua companie de media va fi lansată la începutului lui 2022.

Între timp, fostul președinte se luptă cu comisia Congresului, care încearcă să stabilească adevărul cu privire la insurecția soldată cu atacarea Congresului, la 6 ianuarie 2021.

El încearcă să invoce prerogtive executive pe care nu le mai are pentru a împiedica comisia să cheme pentru depoziții pe foști colaboratori ai lui Trump și membrii ai administrației sale.

În special în Camera Reprezenanților, dar și în Senat, republicanii încă îl sprijină, mulți temându-se de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă susținătorii lui Donald Trump se întorc împotriva lor, la alegerile parțiale pentru Congres de anul viitor.

XS
SM
MD
LG