Linkuri accesibilitate

Explozie în Krasnodar. Trei regiuni rusești, atacate de forțele ucrainene, spun guvernatorii


La 26 mai, oficiali din trei regiuni rusești au raportat atacuri care ar fi fost comise de forțele ucrainene.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a scris pe Telegram că nu au existat victime după ce patru districte au fost bombardate de forțele ucrainene în timpul nopții.

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, susține că o rachetă ucraineană a fost doborâtă în timpul nopții deasupra orașului Morozovsk, în timp ce primarul orașului Krasnodar (sud-vest), Evgheni Naumov, a declarat că o clădire de birouri și o clădire rezidențială au fost avariate de o explozie la primele ore ale dimineții.

În Krasnodar, vineri dimineața devreme, o explozie a avut loc în apropiere de strada Morskaia, după cum informează cartierul general operațional regional. Potrivit datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit. Acoperișul și ferestrele clădirii au fost avariate. Nu se știe care este cauza exploziei. Primarul din Krasnodar, Evgheni Naumov, scria pe pagina sa VKontakte că o clădire de birouri și o clădire rezidențială au fost avariate. În același timp, canalul Baza de pe Telegram scrie că orașul a fost atacat de drone.

Două drone au fost văzute deasupra Krasnodar, dintre care cel puțin una a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană. Ținta atacului ar putea fi un turn de telefonie mobilă de pe strada Morskaia, a sugerat canalul Shot de pe platforma Telegram. Shot a publicat imagini cu resturile dronei prăbușite. Locuitorii au declarat că au auzit cel puțin două explozii.

De la Krasnodar până la cel mai apropiat punct al frontului din Ucraina sunt circa 330 de kilometri.

Regiunile Belgorod și Rostov au fost, de asemenea, atacate pe timp de noapte. În regiunea Belgorod, districtele Graivoron, Graivoronski, Șebekinski, Belgorodski și Volokonovski au fost ținta focului. Potrivit guvernatorului, nimeni nu a fost rănit.

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, afirmă că, în apropiere de orașul Morozovsk, sistemele de apărare aeriană au doborât o rachetă ucraineană. Anterior, surse militare informau că un obiect necunoscut a fost doborât în apropierea aeroportului militar.

XS
SM
MD
LG