Linkuri accesibilitate

Fără plaje, avem fotbal pe plajă!


Revista matinală a presei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:59 0:00
Link direct

Aşadar, Republica Moldova a câştigat Divizia B a Campionatului European de Fotbal pe Plajă şi va participa la turneul de promovare în Divizia cea mai importantă. În spatele RM-ului, s-au clasat Estonia, Kazahstan, Cehia, Slovacia, Lituania, Bulgaria, România, Suedia şi Norvegia, ţări mai prospere şi cu realizări mai mari în sport. E un paradox, nu prea avem plaje, dar avem fotbal pe plajă! Această performanţă, chiar dacă e vorba de Divizia B, ar trebui să fie un model pentru moldovenii care joacă fotbal pe iarbă şi care ne decepţionează de foarte multă vreme.

„Şi ce dacă? Ce mare victorie o fi asta?”, m-a întrebat, strâmbând din nas, un prieten jurnalist. Îi lămuresc prietenului… E vorba de o competiţie europeană câştigată, care, am impresia, se datorează mai mult talentului şi hărniciei fotbaliştilor decât investiţiilor statului. E o performanţă care face Moldova niţel mai vizibilă în lume, iar victorii asemănătoare nu avem prea multe în alte domenii. Să luăm, de pildă, politica moldovenească. Cu ce ne putem lăuda? Cu 30 de ani de bâjbâială sterilă? E adevărat că acum la putere au venit nişte oameni noi, cu idei aparent bune, dar rezultatele muncii lor le vom vedea mai târziu.

E o victorie despre care ar trebui să se scrie mai mult, mai mult poate decât despre viaţa de zi cu zi a vedetelor recente. E cam incredibil, dar avem cu ce ne mândri, aici, în fieful sărăciei şi corupţiei europene. Le doresc succese autorilor acestei victorii în turneul de promovare din septembrie şi sper să văd echipa RM-ului la fotbal pe plajă în Divizia A.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG