Linkuri accesibilitate

Facebook LIVE cu deznodămînt tragic…


La locul accidentului din Ungaria

Nouă oameni au murit fulgerător din cauza iresponsabilităţii unui șofer român.

Deunăzi un accident înfiorător pe o şosea din Ungaria a răpit vieţile a nouă români. De vină a fost şoferul unui microbuz care îşi transmitea cursa cu telefonul live. LIVE-ul îl absorbise într-atît de mult, încît nu a mai văzut că în întîmpinare îi vine un alt vehicul. Nouă oameni au murit fulgerător din cauza acestei iresponsabilităţi sau neglijenţe. Un accident înfiorător şi absurd deopotrivă.

Noi am devenit de multă vreme nişte anexe ale Internetului şi deseori confundăm realitatea cu realitatea virtuală. Undeva în creierele noastre există convingerea că viaţa noastră de zi cu zi e un fel de joc pe computer. Nu exclud că anume aşa vedea lucrurile şoferul iresponsabil.

Facebook LIVE cu deznodămînt tragic…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00
Link direct

Acest caz îngrozitor ar trebui să ne dea de gîndit tuturor. Ar trebui să ne facă mai atenţi şi pe noi, cei care locuim în spaţiul ciudat-miraculos al RM-ului. De ce? Pentru că la noi iresponsabilitatea pe şosele e un soi de banalitate. Am văzut nu o dată filmuleţe postate de nişte şoferi care conduceau, mîncau şi filmau în acelaşi timp. Am călătorit în microbuze ai căror şoferi făceau poze sau vorbeau pe săturate la telefonul mobil.

În opinia mea, e timpul să apară o lege care să le interzică şoferilor să aibă de-a face cu gadgeturile pe durata călătoriei. La rigoare, aceştia ar putea să le folosească numai atunci cînd maşina s-a oprit. Altminteri, accidente groaznice de felul celui recent din Ungaria pot să aibă loc şi la noi.

XS
SM
MD
LG