Linkuri accesibilitate

Federația Europeană de Gimnastică respinge revenirea la competiții a Rusiei și R. Belarus


Gimnastul rus Ivan Kuliak purtând litera Z, asociată cu războiul rusesc din Ucraina, pe podiumul Campionatelor Mondiale din 2022. (Courtesy image Euronews)
Gimnastul rus Ivan Kuliak purtând litera Z, asociată cu războiul rusesc din Ucraina, pe podiumul Campionatelor Mondiale din 2022. (Courtesy image Euronews)

Congresul European de Gimnastică a ignorat o decizie a Federației Internaționale de Gimnastică și a votat împotriva reprimirii la competiții a sportivilor din Rusia și Belarus, de la anul.

Decizia a fost luată, potrivit Associated Press, vineri, 1 decembrie, în prima zi a celui de-al 30-lea congres al Federației Europene, în capitala bulgară Sofia.

Europenii au impus o interdicție totală pentru gimnastele și gimnaștii din Rusia și Belarus în martie, ca răspuns la invazia rusească din Ucraina.

În iulie, Federația Internațională de Gimnastică a decis să permită de la 1 ianuarie 2024 participarea individuală, cu statut netru, a sportivilro din cele două țări.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG