Linkuri accesibilitate

Fericire, numele tău e 600 de lei!!!


Un pensionar la Căușeni
Un pensionar la Căușeni

Pensionarul ştie că guvernanţii nu sunt deloc perfecţi, dar e bine şi aşa, e bine că nu uită cu desăvîrşire de vîrstnici...

Am discutat zilele astea cu un pensionar cunoscut care mi-a vorbit despre bucuria lui. L-am întrebat ce crede despre indexarea recentă a pensiei, iar omul şi-a amintit de cei 600 de lei pe care urmează să-i primească de la conducători.

Fericire, numele tău e 600 de lei!!!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00
Link direct

Omul mi-a spus că cei 600 de lei sunt un lucru bun, ba chiar minunat, un supliment serios la pensia sa de 1700 de lei, omul a zic că şi în iarnă a primit 600 de lei de la guvernanţi, iar faptul că va primi şi acum demonstrează că guvernanţii au grijă de popor, că totuşi fac cîte ceva pentru ţară, fireşte, nu e o sumă foarte mare asta, dar contează gestul guvernanţilor, a spus pensionarul, e un semn că nu uită de oamenii nevoiaşi; da, pensionarul ştie că guvernanţii nu sunt deloc perfecţi, dar e bine şi aşa, e bine că nu uită cu desăvîrşire de vîrstnici, 600 de lei nu e chiar puţin. În fond, se lansă într-o reflecţie pensionarul şi fruntea i se descreţi, iar privirea i se făcu mai luminoasă, ehehehe, cu 600 de lei poţi să intri într-un supermarket şi să ieşi cu o sacoşă plină, poţi să iei şi ulei, şi lactate, şi o pîine bună, şi legume şi un kilogram de mere şi unul de banane, căci omul bătrîn are nevoie de vitamine; nu e rău deloc să ţi se dea 600 de lei, e un soi de mică bucurie, ba chiar e o bucurie adevărată, zice pensionarul, deoarece au fost ani în care pensionarii nu primeau nimic, în care nimeni nu-şi mai amintea de ei, 600 de lei acum şi poate, îşi miji ochii pensionarul, vor mai da guvernanţii încă vreo 600 de lei în toamnă, nici nu mă interesează cum se vor alia în Parlament, important e să nu uite de oameni şi să le mai dea nişte bani din cînd în cînd, zise pensionarul şi deveni visător.

M-am uitat mai bine la pensionarul cunoscut şi mi-am dat seama că omul trăia o mică fericire. Fericire, numele tău e 600 de lei!!

XS
SM
MD
LG