Linkuri accesibilitate

Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului lucrează ca stagiară la Parlamentul European


Elizaveta Peskova

Nu este limpede dacă Peskova este remunerată pentru activitatea de la Parlamentul European

Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului lucrează ca stagiară la Parlamentul European, la Bruxelles, având acces nestânjenit la diferite documente ale Uniunii Europene.

Corespondenții Europei Libere au aflat că Elizaveta Peskova, fiica lui Dmitri Peskov, lucrează ca stagiară în biroul lui Aymeric Chauprade, un europarlamentar francez care a sprijinit public anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.

Numele Peskovei, care are 21 de ani, apare pe pagina de web a lui Chauprade, iar europarlamentarul a confirmat pentru EL că Peskova face parte din echipa lui. Într-un e-mail de răspuns la o întrebare a EL, Chauprade a spus că în acest caz nu poate fi vreun conflict de interese, întrucât Peskova nu este angajată în Rusia la vreo companie sau instituție de stat sau privată.

Aymeric Chauprade
Aymeric Chauprade

Mai mulți europarlamentari au spus EL că nu știau că ruda unui demnitar rus lucrează printre ei. Sandra Kalniete, membră în cel mai mare grup parlamentar, de centru-dreapta, a calificat situația ca fiind urmare a „neglijenței”.

„Este o încălcare a regulilor generale de securitate de la Parlamentul European”, a spus Kalniete. Iar Petras Austrevicius a numit prezența Peskovei la Bruxelles „o mare rușine”.

Solicitată de EL, o purtătoare de cuvânt a Peskovei a spus că nu poate confirma că Peskova este angajată la PE. Stagiarii sau „internii”, în jargonul corporațiilor, sunt plătiți din bugetul membrilor PE, care provine din impozitele europenilor. Nu este limpede dacă Peskova este remunerată pentru activitatea de la PE.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG