Linkuri accesibilitate

Filat faţă cu refuzul PAS-ului şi Platformei DA


Fostul premier Vlad Filat sub escortă, august 2017.
Filat față cu refuzul PAS-ului și Platformei DA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:01 0:00
Link direct

De cum a redevenit preşedinte al PLDM-ului, Vlad Filat le-a propus un parteneriat actorilor mai importanţi de pe partea dreaptă a eşichierului, PAS şi Platforma DA. Filat s-a gândit că n-ar fi fost rău să participe într-un bloc electoral cu PDA şi PAS la eventualele alegeri parlamentare anticipate. Cum şi era de aşteptat, PAS şi Platforma DA s-au uitat la Filat de sus în jos şi i-au respins propunerea.

Se pare că Vlad Filat nu înţelege că nici el, nici PLDM nu mai sunt ce-au fost prin 2012-2013. Lucrurile s-au schimbat foarte mult din 2014 încoace şi credibilitatea lui Filat s-a subţiat enorm, iar PLDM nu mai are ratingul de altădată, un rating pe care însuşi Filat l-a distrus. Or fostul premier se comportă de parcă nimic nu s-a întîmplat şi el e acelaşi conducător iubit de mase. Ei bine, realitatea e alta. Masele îl privesc cu o uriaşă suspiciune pe Filat, un om al cărui nume figurează în dosarul furtului miliardului. Omul eliberat din închisoare din cauza condiţiilor proaste de detenţie nu înţelege se pare că cetăţenii nu ard de dorinţă să fie conduşi din nou de el.

Îmi pare rău s-o spun, dar un om cu mai mult discernământ, în locul lui Filat, s-ar fi ferit să mai apară în arena politică. Oamenii au tot aşteptat ca Filat să se ţină de cuvânt şi să le spună ceea ce ar fi aruncat în aer întreg sistemul politic. Nu ne-a mai spus mare lucru. Dacă vrea să facă politică, s-o facă. Dar anvergura din 2012 nu o va mai avea niciodată. Asta mi se pare de domeniul evidenţei.

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG