Linkuri accesibilitate

Fotbal moldovenesc, adică lamentabil


Echipa R.Moldova la meciul de calificare cu Franța pentru Euro 2020, Chisinau, 22 martie, 2019
Echipa R.Moldova la meciul de calificare cu Franța pentru Euro 2020, Chisinau, 22 martie, 2019
Fotbal moldovenesc, adică lamentabil
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct



S-au auzit zilele astea, după ce selecţionata de fotbal a Moldovei a pierdut în Paris 1-2, cuvinte entuziasmante, s-au rostit laude la adresa fotbaliştilor moldoveni care chipurile au luptat ca leii şi i-au condus pe francezi vreme de jumătate de oră. Ei bine, mi se pare că ne îmbătăm cu apă rece a mia oară.

Fireşte, înfrîngerile astea – 1-2 cu Franţa şi 1-2 cu Islanda – sunt mai uşor de digerat decît 0-4 cu Albania sau 0-4 cu Luxemburg, dar ele au însemnat aceleaşi 0 puncte şi au lăsat Moldova pe ultimul loc în clasament. Deasupra Moldovei e Andorra, o echipă foarte slabă, care însă a reuşit un meci de 2-2 în Albania. Aşadar, Andorra ne-a tras clapa. Şi de ce ar trebui să ne entuziasmăm?

E adevărat că noul antrenor pare ceva mai bun şi moldovenii parcă luptă mai bine, par mai motivaţi, dar puncte tot nu iau. Iar în fotbal contează punctele. Cînd Andorra e deasupra ta, mai contează că ai pierdut onorabil cu Franţa nemotivată şi calificată? Să fim serioşi.

Au trecut aproape 30 de ani de cînd RM-ul încearcă să se califice la un turneu final. Au reuşit s-o facă între timp Letonia şi Albania şi, recent, Finlanda. Moldova însă a fost şi este în subsolul tuturor clasamentelor.

Eu unul am încetat să mai merg la meciurile selecţionatei de fotbal a RM-ului. Nu mai vreau să mă enervez. E un soi de pierdere de timp. Cine vrea nu are decît să privească acest fotbal lamentabil. Eu m-am plictisit.

XS
SM
MD
LG