Linkuri accesibilitate

Fotbal moldovenesc: trei echipe eliminate din primul tur preliminar


Anii trec, pe cînd fotbalul moldovenesc rămîne la fel, slăbuţ, anost, pricăjit.

S-a terminat Campionatul Mondial şi au început tururile preliminare ale Champions League şi Europa League. Moldova avea 4 echipe. Trei au fost eliminate chiar din primul tur.

Cea mai lamentabilă şi ruşinoasă prestaţie a avut-o Milsami Orhei. Echipa din oraşul condus de Ilan Şor a pierdut mai întîi 2-4, apoi 0-5 în faţa lui Slovan Bratislava. Cînd pierzi cu scorul general de 2-9, comentariile sunt de prisos. Poţi doar să te întrebi ce îi face pe acei oameni să se ocupe cu fotbalul. O fi pesemne salariile, mai bune decît ale profesorilor şi medicilor. Cum rămîne însă cu imaginea Moldovei pe care o reprezintă?

O altă echipă eliminată e Zarea Bălţi. Bălţenii au jucat mai bine cu polonezii de la Gornik, dar au fost eliminaţi din cauza unor goluri primite în finalul ambelor partide. În primul meci au încasat un gol în minutul 87, iar în meciul al doilea au primit gol în minutul 85 şi… adio Europa! Ce-o fi la mijloc: pregătirea fizică slabă sau lipsa de concentrare?

În sfîrşit, a treia echipă moldovenească eliminată chiar de la bun început e Petrocub din Hînceşti care n-a rezistat în faţa croaţilor de la Osiek, scor general 2-3.

Şi în acest fel am rămas numai cu o echipă, Sheriff Tiraspol, care a avut noroc cu tragerea la sorţi. Aşadar, anii trec, pe cînd fotbalul moldovenesc rămîne la fel, slăbuţ, anost, pricăjit. Şi parcă îţi vine să constaţi: fotbalul acesta e o proiecţie a felului în care se dezvoltă ţara RM.

XS
SM
MD
LG