Linkuri accesibilitate

Geopolitică în zoaie


Tu nu mai ştii ce mănînci şi bei, dar votezi retorica geopolitică şi burta plină.

Strigătele partidelor şi ale candidaţilor s-au domolit, s-a aşternut o linişte jenantă. Piesajul de după alegeri e acelaşi: dezolant, cenuşiu. A învins, ca de obicei, geopolitica stridentă. Au mai învins concertele cu vedete recente, magazinele sociale şi nişte lei daţi pensionarilor cu venituri mici.

Geopolitică în zoaie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct

Eu nu pot să înţeleg ani de zile iată ce: cum e posibil să trăieşti în zoaie, într-o ţară cu rîuri poluate, cu sol îmbibat de deşeuri, de plasticuri, de substanţe toxice, într-o ţară în care pădurile dispar rapid, şi cu toate acestea să nu votezi niciodată nişte oameni care zic că se gîndesc la ecologie? Tu nu mai ştii ce mănînci şi bei, dar votezi retorica geopolitică şi burta plină. Numai că burta are şi ea de suferit din cauza poluării. Cum poţi să te bălăceşti în lături şi să nu votezi pentru ecologie? Ce orizont ai tu ca individ?

În Occident, partidele ecologiste sunt destul de influente, sunt deseori prezente în parlamente, creează coaliţii guvernamentale, sunt respectate şi ascultate. Aici, în zoaie, în spaţiul în care toate deşeurile sunt aruncate în acelaşi tomberon, oamenii nici măcar nu se interesează de propunerile ecologiştilor, iar Partidul Ecologist ia la alegeri 0,23%.

Nu mă refer la membrii actuali ai Partidului Ecologist. Aceştia pot fi buni sau răi. Mă refer la ideea de a vota pentru o formaţiune ecologistă, care aici e ca şi absentă. Mi se pare o degradare, un soi de decădere morală, o ignoranţă şi chiar o prostie crasă. De aia o să ne bălăcim în lături ani-lumină!

XS
SM
MD
LG