Linkuri accesibilitate

Gheretele au fost alungate. Ce urmează?


Iulian Ciocan.
Iulian Ciocan.

Înţeleg că toţi trebuie să fie în aceleaşi condiţii, dar nu putea să rămînă la locul lui chioşcul cu cărţi?

Gheretele au fost alungate. Ce urmează?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct

M-am bucurat cînd am văzut că centrul capitalei a fost curăţat de zecile de gherete-chioşcuri-buticuri. Între timp însă bucuria mi s-a subţiat considerabil, stimaţi ascultători.

Eu ştiu bine în ce ţară trăiesc. Am văzut multe bizarerii de la 1991 încoace. De aceea, am devenit foarte circumspect şi încerc să văd ce se întrezăreşte dincolo de orice lucru aparent bun.

Acum mă pune pe gînduri graba cu care au fost evacuate gheretele. Nu cumva evacuarea asta rapidă-incredibilă e un soi de indiciu că acolo, peste o vreme, va apărea un alt fel de construcţie? Nu cumva ghertele acelea îl impiedicau pe un om influent să-şi instaleze acolo gheretele sale? După ce am trăit aici aproape 50 de ani, eu am toate motivele să presupun că această curăţare a centrului Chişinăului nu e întîmplătoare. În ţara asta aproape că nu se fac lucruri bune pentru binele societăţii, dacă nu au un chilipir nişte omuleni puternici şi influenţi.

Aşadar, au fost evacuate, în grabă mare, toate gheretele şi chioşcurile. Pot să înţeleg motivul pentru care au fost alungate gheretele cu ţigări şi cu mîncare, dar de ce a trebuit să fie evacuat un chioşc cu cărţi? Înţeleg că toţi trebuie să fie în aceleaşi condiţii, dar nu putea să rămînă la locul lui chioşcul cu cărţi? Acesta de ce a fost evacuat? Cărţile sunt pericolul cel mai mare în Moldova? De ce nu ar putea să existe un chioşc cu cărţi în preajma parcului din centru?

Am acum o temere. Vreau să văd ce va urma după marea evacuare a gheretelor. Nu va mai apărea nimic acolo?

XS
SM
MD
LG