Linkuri accesibilitate

Guvernanţii despre speranţa reapărută în 2021


Președinta Maia Sandu a declarat, la deschiderea Târgului de Crăciun din Chișinău, că în 2021 Republica Moldova a reușit să-și refacă „bunul nume în lume”. „Un an în care a reapărut speranța. Speranța, care hrănește încrederea și încrederea care hrănește puterea de a transforma visele în realitate”, a spus președinta Maia Sandu. În mesajul său, Maia Sandu a vorbit și despre nevoia de solidaritate a moldovenilor, indiferent unde se află. Mesaje similare au transmis si șefa cabinetului Natalia Gavrilița și preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

Anul 2021 e unul în care a reapărut speranţa

De fapt, încă de la începutul tranziţiei, conducătorii moldoveni au prezentat mereu în culori pozitive perioada care le-a fost dată pentru guvernare. A fost vreunul care să spună că anul în care a guvernat nu a fost bun? Iar actualii conducători, pe bună dreptate, au chiar mai multe motive să se laude decât cei care au guvernat timp de 30 de ani înaintea lor. Sunt pro-europeni, nu au aparent probleme de integritate, sunt bine văzuţi în Occident. Şi e greu să nu fii de acord cu Maia Sandu. Într-adevăr, în 2021, Moldova a avut un chip mai plăcut în lume. Dovadă sunt şi ajutoarele care i-au fost acordate de europeni. Da, anul 2021 e unul în care a reapărut speranţa.

Dar la fel de adevărat e că speranţa de una singură nu e suficientă. Iar până la transformarea viselor în realitate mai avem multe de făcut. Dacă e să fim sinceri, anul 2021 a fost şi un an destul de complicat, cu un nou val al pandemiei, care s-a încheiat cu o adevărată explozie a preţurilor. Unora li s-a schimbat euforia în dezamăgire. Iar incertitudinea, la începutul anului 2022, planează asupra multor familii. Nici balaurul corupţiei, pe care PAS tot spunea că-l va ucide, nu a dispărut. E doar un pic intimidat, iar tinerii corupţi de la Aeroport sunt pesemne doar partea vizibilă a aisbergului corupţiei. Deci PAS are mult de lucru ca să-şi îndeplinească promisiunile. Toţi avem mult de lucru. Şi cu nevoia de solidaritate, pomenită de Maia Sandu, stăm prost deocamdată.

XS
SM
MD
LG