Linkuri accesibilitate

Guvernul Ion Chicu și-a angajat răspunderea pentru modificarea legii sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar


Prim-ministrul Ion Chicu

Guvernul Ion Chicu și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Potrivit vicepremierului Sergiu Pușcuța, ministru al finanțelor, modificarea propusă vine ca prim pas întru realizarea obiectivului de dublare a salariului pentru personalul medical, în mai multe etape: de la 1 septembrie cu 30%, de la 1 ianuarie 2021 cu alte 30% și în prima jumătate a anului 2021 cu încă 40%.

De această majorare vor beneficia cadrele medicale din instituțiile și subdiviziunile medicale din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciul de Informații și Securitate, instituțiile de asistență socială precum centre, aziluri, servicii sociale și altele finanțate din bugetul de stat și bugetele locale. De asemenea, cadrele medicale din Agenția de Sănătate Publică, Agenția Transplant, Centrul de Medicină Legală, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, informează agenția IPN.

Modificarea va intra în vigoare din 1 septembrie 2020. Cheltuielile implicate (40 de milioane de lei) sunt prevăzute în proiectul de modificare a bugetului de stat pentru anul 2020.

Potrivit Constituției, proiectul pentru care Guvernul își angajează răspunderea intră în vigoare în trei zile (72 de ore) dacă executivul nu este demis prin moțiune de cenzură.

XS
SM
MD
LG