Linkuri accesibilitate

Handicap și urbanism în Chișinău


Handicap și urbanism în Chișinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:44 0:00

Problema Chişinăului neaccesibil pentru toţi se discută de mult timp, dar rămâne în continuare una actuală pentru oamenii în scaune rulante şi părinţii cu cărucioare. Dreptul la accesibilitate obligă autoritățile publice, agenții economici, asociațiile obștești să creeze condiții pentru ca persoanele cu nevoi speciale să aibă acces în clădiri. Lipsa condițiilor de accesibilitate constituie discriminare și se pedepsește conform legii, dar chiar şi aşa 90% dintre clădirile publice din R. Moldova nu ar avea căi de acces pentru toate persoanele. *Materialul face parte din cadrul proiectului Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova derulat de IREX Europe/ERIM, cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american. Opiniile exprimate în acest articol nu exprimă neapărat opiniile donatorilor.

Problema Chişinăului neaccesibil pentru toţi se discută de mult timp, dar rămâne în continuare una actuală pentru oamenii în scaune rulante şi părinţii cu cărucioare. Dreptul la accesibilitate obligă autoritățile publice, agenții economici, asociațiile obștești să creeze condiții pentru ca persoanele cu nevoi speciale să aibă acces în clădiri. Lipsa condițiilor de accesibilitate constituie discriminare și se pedepsește conform legii, dar chiar şi aşa 90% dintre clădirile publice din R. Moldova nu ar avea căi de acces pentru toate persoanele.

*Materialul face parte din cadrul proiectului Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova derulat de IREX Europe/ERIM, cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american. Opiniile exprimate în acest articol nu exprimă neapărat opiniile donatorilor.

XS
SM
MD
LG