Linkuri accesibilitate

Ideologia bate pandemia!


Marșul de Ziua Victoriei organizat de PSRM pe 9 mai, 2021
Marșul de Ziua Victoriei organizat de PSRM pe 9 mai, 2021

Fireşte, ar fi fost de-a dreptul halucinant dacă membrii PSRM n-ar fi defilat pe 9 mai cu însemne comuniste-sovietice. Că aceste însemne sunt ofensatoare pentru alţi concetăţeni pe socialişti nu-i prea interesează, dar nu despre asta voiam să vorbesc. Voiam să remarc că PSRM-ul a sărbătorit „Ziua Victoriei” ca-n anii cei buni, când nimeni nu-şi putea imagina apariţia COVID-ului. Duminică socialiştii şi fanii lor au venit cu mic, cu mare în centrul Chişinăului, sfidând pandemia şi normele antiepidemice. N-a fost respectată nici distanţa socială, nici măştile nu erau purtate corect de către mulţi participanţi. Iar atunci când jurnaliştii l-au întrebat pe Igor Dodon dacă e OK să se îngrămădească atâta lume în pandemie, liderul PSRM a spus că „fiecare om decide ce face”. Frumos răspuns, nu?

Curios e că tot Dodon ne avertiza anterior că organizarea alegerilor anticipate în pandemie e periculoasă pentru sănătatea moldovenilor, că PSRM se teme de creşterea numărului de infectări în urma votării. Or pe 9 mai, PSRM a cam uitat de sănătate, pe 9 mai ideologia a învins pandemia, iar viermuiala oamenilor din PMAN nu cred să fi fost mai mică decât cea existentă la secţiile de votare. După acest 9 mai cu defilare în PMAN şi ceremonii de Paştele Blajinilor e de presupus că virusul nemilos va reveni în forţă.

Şi fireşte că nimeni nu-şi va asuma responsabilitatea...

Un simpatizant PSRM remarcase pe Facebook că şi cei de la PAS şi PPDA s-au adunat anterior în număr mare în faţa Curţii Constituţionale, sfidând pandemia. Da, s-au adunat, deşi nu cred că erau mai numeroşi decât socialiştii veniţi pe 9 mai în PMAN. Un lucru e limpede: ambiţiile politice sunt mai presus de normele sanitare şi antiepidemice. Şi asta nu e bine deloc.

XS
SM
MD
LG