Linkuri accesibilitate

Igor Dodon în rolul lui Viggo Mortensen


Moldova - Maia Sandu, Igor Dodon, persidential elctions, turul doi al prezidențialelor 15 noiembrie 2020
Moldova - Maia Sandu, Igor Dodon, persidential elctions, turul doi al prezidențialelor 15 noiembrie 2020
Minutul electoral cu Vasile Botnaru
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00
Link direct

Șoferilor de cursă lungă s-ar putea să le placă noua glumiță slinoasă la adresa Maiei Sandu, cu care s-a produs Igor Dodon la TV8. Iar de-a dreptul încântați de isprava candidatului independent al socialiștilor trebuie să fi fost ortacii din staff-ul său electoral. E lesne de presupus că lor le aparține replica ce a lăsat-o fără grai pe gazda emisiunii, Natalia Morari. Că doar nu-și scrie Igor Dodon reprizele misogine a la Pavel Volea de la Comedy Club. El doar le sonorizează, ridicându-și mingea la plasă prin formule simpliste, ca studentul care știe că broasca nu are păr. Dacă există un lucru util pe care l-a făcut Igor Dodon în campanie, apoi acesta e testul de rezistență pentru Maia Sandu, care s-a pomenit în ipostaza protagonistei din filmul Soldat G.I. Jane - cred că v-o amintiți pe Demi Moore în acel rol memorabil*. Longevivul birocrat Igor Dodon nu a ratat nici o ocazie să-i amintească Maiei Sandu, dacă mai era nevoie, cu cine se va confrunta în groapa cu lei, dacă va câștiga și în turul doi al prezidențialelor.

Nu că nu ar ști Maia Sandu ce țărișoară patriarhală o așteaptă la capătul tunelului. Dar minciunile și mojiciile cu care au împroșcat-o adversarii categoric se deosebesc de glosarul intelectual de la PAS. Ceea ce nu înseamnă, firește, că va trebui să preia numaidecât apucăturile și cutumele predecesorului, cum ar fi scăldatul de Bobotează sau pelerinajele mântuitoare.

Dar cu siguranță nu se va putea feri nici de parlamentarii manierați, nici de telemercenarii cu brevet de la marele combinator, nici de magistrații și pădurarii puși pe căpătuială. Prin urmare, va trebui să nu ezite să riposteze, prompt și eficient, bunăoară, ca soldații-femei din armata israeliană, care, la o adică, i-ar putea demonstra foarte lesne lui Igor Dodon că bocancul e cea mai bună muniție, când adversarul recurge la glumițe sexiste în doi peri.

*https://en.wikipedia.org/wiki/G.I._Jane

(rubrica „Minutul electoral, cu Vasile Botnaru” din emisiunea Valentinei Ursu la Europa Liberă din 5 noiembrie 2020)

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG