Linkuri accesibilitate

Igor Dodon va candida pentru Consiliul Municipal Chișinău


Ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon. Imagine din arhivă

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a anunțat că va fi primul pe lista candidaților Partidului Socialiștilor pentru Consiliul Municipal Chișinău, la alegerile generale locale din 5 noiembrie.

„Apropo, dacă vorbim de alegeri locale, vreau să vă informez că noi am finalizat recent pregătirea listei consilierilor municipali pentru Chișinău. Am luat decizia cu colegii din echipă ca în fruntea listei să merg eu personal”, a spus liderul socialiștilor, într-o intervenție în direct pe pagina sa de Facebook.

Candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al capitalei este deputatul Adrian Albu. Candidatura lui a fost anunțată, pe 2 august, de Igor Dodon, care l-a prezentat drept „o candidatură puternică, ce are toată susținerea partidului și a lui personală”.

Dodon a spus că socialiștii mizează pe electoratul de stânga, pe cel de centru și pe alegătorii indeciși, amintind că actualul primar al capitalei, Ion Ceban, a câștigat scrutinul din 2019 cu programul electoral al Partidului Socialiștilor.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG