Linkuri accesibilitate

În Congresul SUA, negocieri aprinse pe tema bugetului pentru apărare


Clădirea Capitolului, sediul Congresului SUA
Clădirea Capitolului, sediul Congresului SUA

Luni de zile republicani au spus că proiectul de buget pentru apărare al președintelui Biden este prea mic.

Acum însă ei trebuie să împace această poziție cu interestul de a încheia un acord, care să evite intrarea în incapacitate de plată a Statelor Unite.

În Congresul SUA, negocieri aprinse pe tema bugetului armatei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Link direct

Deputatul republican Don Bacon spune că nu poate face mare lucru, este un compromis în care fiecare parte cedează ceva. Acordul limitează bugetul Pentagonului la cel propus de Biden – 886 de miliarde de dolari, adică o creștere cu 3.2%. În primul an, creșterea va fi mai mare, urmând ca pentru alți doi ani el să rămână relativ constant. Dacă așa vor sta lucrurile este pentru prima dată că bugetul pentru armată al președintelui nu este majorat de Congres, o ipoteză care nu place multor membrii.

Deputatul Michael Walz, din Florida spune că sunt necesare reduceri mai mari ale cheltuielilor civile, pentru că bugetul lui Biden este în realitate o reducere. Deputații care se opun se tem că, dacă bugetul lui Biden va deveni lege, atunci priorități neincluse în el, cum este achiziționare de nave amfibie moderne nu s-ar putea realiza, deși marina militară americană le dorește. Lideri din Congres vor să finanțeze suplimentar Comandamentul Indo-Pacific, cu echipamente menite să contracareze ascensiunea Chinei în regiune.

După incursiunea unui balon, considerat de spionaj al Chinei, care a traversat Statele Unite în vară, membrii în Congres doresc radare cu rază lungă de acțiune pentru Comandamentul Nordic. Republicanul Ken Calvert, care conduce comisia de finanțare a armatei din Cameră a explicat că membrii în Congres trebuie să facă ce pot să facă, în condițiile date. La Senat, Susan Collins care reprezintă statul Maine a declarat că majorările din bugetul lui Biden nu reușesc să acopere nici măcar inflația, dar că parametrii vor fi deciși în cele din urmă de negocierile cu privire la extinderea limitei datoriei.

Senatorul republican Lindsey Graham speră să introducă un amendament pentru a rezolva problema, dorind să ridice limita datoriei pentru trei luni, până când chestiunea cheltuielilor militare este rezolvată. Dar pe măsură ce preliminariile prezidențiale se apropie, apetitul pentru o repetare a actualei dispute este redus.

XS
SM
MD
LG