Linkuri accesibilitate

În regiunea Briansk, o explozie pe calea ferată a provocat deraierea unui tren de marfă


În regiunea Briansk, un tren de marfă care transporta, printre altele, produse petroliere, a deraiat, informează canalul Telegram "Baza".

Guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, a transmis ulterior că un dispozitiv exploziv neidentificat a explodat pe linia de cale ferată Briansk-Unecea. Potrivit guvernatorului, ar fi deraiat locomotiva unui tren de marfă. Nu s-au înregistrat victime.

„Baza” publică fotografia a ceea ce se spune că ar fi trenul după incident. Potrivit publicației, pe tronsonul Rassukha-Unecea, un tren cu 60 de vagoane încărcate cu produse petroliere și cherestea a deraiat din cauza deteriorării căii ferate.

„Conform informațiilor noastre, explozia a aruncat 7-8 vagoane de pe șine. S-a declanșat un incendiu. Serviciile de urgență se află la fața locului”, scrie Baza. Canalul Telegram „Atenție, știri” scrie, la rândul lui, că înainte de incident, locuitorii din zonă au auzit „bubuituri puternice” în zonă. De asemenea, a fost publicat un video de la fața loculuiîn care se văd incendiul și cisternele deraiate .

Căile Ferate Ruse au raportat că o locomotivă și șapte vagoane au deraiat, iar cauza incidentului a fost „intervenția unor persoane neautorizate”. Traficul în zonă a fost oprit.

Regiunea Briansk se învecinează cu Ucraina, de la orașul Unecea până la granița ucraineană aproximativ 50 de kilometri. De la începutul invaziei rusești în Ucraina, anul trecut, au fost raportate de mai multe ori detonări de dispozitive explozive improvizate pe liniile de cale ferată din regiune. Ultima dintre ele, în luna octombrie a anului trecut, când explozia a avut loc pe tronsonul dintre stațiile Novozibkov și Zlinka. Nu s-au înregistrat victime în urma acestor incidente; Ucraina nu și-a asumat oficial responsabilitatea pentru sabotajele care au loc în alte regiuni de frontieră ale Rusiei. Responsabilitatea pentru unele dintre ele este asumată de grupuri care se numesc partizani și care se opun războiului.
XS
SM
MD
LG