Linkuri accesibilitate

În Rusia, numărul celor care au murit după consumul unei băuturi alcoolice contrafăcute a crescut la 25


Intoxicațiile cu alcool contrafăcut sunt frecvente în Rusia, oamenii dorind să economisească bani pe băuturi mai ieftine.
Intoxicațiile cu alcool contrafăcut sunt frecvente în Rusia, oamenii dorind să economisească bani pe băuturi mai ieftine.

În Rusia, numărul celor morți după ce au băut băutura „Dl.Cidru” (Мистера Сидра) a crescut la 25. Alte peste 50 de persoane sunt în stare gravă, la terapie intensivă.

În regiunea Ulianovsk, 18 persoane au murit din cauza otrăvirii cu această băutură, iar peste treizeci se află în spitale în stare gravă și moderată.

Aceeași băutură a otrăvit aproape douăzeci de persoane în regiunea Samara. Patru persoane au murit, cel puțin 14 au fost spitalizate cu semne de intoxicație alcoolică severă.

Șase persoane au fost otrăvite în regiunea Nijni Novgorod, două dintre ele au murit. De asemenea, au fost otrăvite câteva persoane în Udmurtia: un om a murit, altul se află în spital în stare critică.

Totodată, există informații despre trei persoane spitalizate cu semne de intoxicație cu alcool, locuitori din regiunea Penza. Poliția locală a confiscat mai mult de 1700 litri de băutură.

În regiuni, au fost inițiate dosare penale în temeiul articolului privind furnizarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță. Potrivit anchetatorilor, cei otrăviți au băut cidru făcut din mere. Cel puțin în regiunea Nijni Novgorod, în băutură a fost găsit etilenglicol toxic.

Rospotrebnadzor a retras produsele acestei mărci din toată Rusia, livrările fiind blocate.

Furnizorul de cidru, Anar Huseynov, în vârstă de 32 de ani, din regiunea Samara, a fost reținut. Se știe că în 2022 un om de afaceri a fost amendat pentru circulația alcoolului fără documente care să confirme legalitatea producerii și vânzării acestuia. Amenda s-a ridicat atunci la zece mii de ruble.

XS
SM
MD
LG