Linkuri accesibilitate

Încă nouă cetățeni moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza


Refugiații moldoveni din Fâșia Gaza au ajuns la Chișinău.
Refugiații moldoveni din Fâșia Gaza au ajuns la Chișinău.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că încă nouă cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza, după ce ieri au ajuns la Chișinău 36 de persoane evacuate.

„Astăzi dimineață [10 noiembrie] alți nouă cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza în Egipt, cu sprijinul partenerilor noștri ucraineni. Acum ei toți se află în siguranță”, se arată într-un mesaj al ministerului.

Pe 9 noiembrie, la Chișinău au fost întâmpinați primii 36 de cetățeni moldoveni, evacuați din Fâșia Gaza. Ei au fost transportați de la Cairo la București cu un avion militar, iar de acolo, cu trei microbuze până la Chișinău.

Nu este clar câți cetățeni moldoveni mai rămân blocați în Fâșia Gaza. Inițial, pe listele de evacuare erau 51 de persoane cu cetățenie moldoveană, însă autoritățile spun că pe parcurs parvin noi cereri de evacuare.

Cetățenii moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns la Chișinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG