Linkuri accesibilitate

Încă o medalie pentru R. Moldova la JO de la Paris. Canoistul Serghei Tarnovschi a câștigat medalia de bronz


Canoistul Serghei Tarnovschi este la a treia sa participare la Jocurile Olimpice.
Canoistul Serghei Tarnovschi este la a treia sa participare la Jocurile Olimpice.

Republica Moldova obține o nouă medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul moldovean Serghei Tarnovschi a câștigat vineri, 9 august, medalia de bronz la proba sportivă canoe, la distanța de 1000 m.

Pentru R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, aceasta este a treia medalie în palmaresul lotului național olimpic.

Tarnovschi a debutat cu victorie la Jocurile Olimpice de la Paris. El a ocupat prima poziție în cursa de calificare cu numărul 4, cu timpul de 3:49.27, astfel s-a calificat direct în semifinală. După care s-a clasat pe poziția a doua în semifinala 2, cu un timp de 3:45.33.

Tarnovschi a cucerit medalia de bronz în cursa finală, după ce a înregistrat un timp de 3:44.68.

Serghei Tarnovschi în cursa pentru medalia de bronz.
Serghei Tarnovschi în cursa pentru medalia de bronz.

Aceasta este a treia sa participare la Jocurile Olimpice. La Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro, Tarnovschi a câștigat medalia de bronz la proba de canoe simplu pe 1.000 m. Medalia i-a fost retrasă în 2017, după ce a fost descalificat pentru dopaj pe o durată de 4 ani și toate rezultatele obținute după 8 iulie 2016 au fost invalidate.

R. Moldova a obținut două medalii de bronz la JO 2024. Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov le-au câștigat în categoriile de greutate de 66 de kg, respectiv 73 de kg.

Judocanii moldoveni, întâmpinați cu flori și fanfară: „Visurile se îndeplinesc”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:33 0:00

Luptătoarea Anastasia Nichita și-a asigurat un loc în finala Jocurilor Olimpice de la Paris și va lupta, vineri seara, în categoria de 57 kg feminin pentru medalia de aur, împotriva luptătoarei japoneze Tsugumi Sakurai.

26 de sportivi reprezintă R. Moldova la JO de la Paris, desfășurate în perioada 26 iulie – 11 august. Dintre aceștia, 18 sportivi și-au încheiat deja evoluția.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te

XS
SM
MD
LG