Linkuri accesibilitate

Încă un republican nemulțumit de Trump demisionează din Senatul american: Jeff Flake (VIDEO)


Jeff Flake: „Comportamentul nesăbuit, scandalos și nedemn a ajuns să fie scuzat”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00

Jeff Flake: „Comportamentul nesăbuit, scandalos și nedemn a ajuns să fie scuzat”

Corespondența zilei de la Washington.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:25 0:00
Link direct


Senatorul de Arizona Jeff Flake ce-i drept - nu avea mari sanse sa cistige preliminariile alegerilor de anul viitor, in fata candidatului sprijinit de presedintele Trump si fostul sau strateg, Steve Bannon.

Într-o alocutiune rostita la Senat, Flake a spus ca comportamentul lui Trump este „periculos pentru democrația noastră”, cerindu-le si colegilor sai sa se pronunte cu privire la aceasta situatie.

„A venit vremea ca complicitatea noastra si tolerarea a ceea ce este inacceptabil sa inceteze”, a spus Flake, continuind „Politica poate sa ne reduca la tacere când trebuie sa vorbim, si tacerea echivaleaza cu complicitatea”.

Remarcile senatorului de Arizona vin la doar citeva ore dupa ce un coleg al sau, tot republican, Bob Corker, care si el a anuntat ca nu va mai candida, a reaprins disputa sa cu presedintele.

Corker, care este presedintele comisiei pentru relatii internationale a Senatului a spus ca nu a vazut nici un progres in comportamentul lui Trump, dimpotriva el crede ca se poate vorbi de un regres.

Aceste apeluri nu sint izolate.

Săptămâna trecută, foștii presedinti George W. Bush si Barack Obama au renuntat la tacere, avertizind in legatura cu pericole care pasc natiunea, sub conducerea lui Trump, fara sa-l numeasca explicit in discursuri.

Senatorul John McCain a criticat viziunea nationalista a presedintelui. Marți, presedintele Trump s-a deplasat la Congres pentru un prinz cu membrii republicani, de care are mare nevoie in urmatoarea sa batalie legislativa, pentru reformarea sistemului fiscal.

Se pare insa ca in partid se ascute lupta intre lideri si tabara moderata, pe de o parte si populisti, pe de alta parte. Sondajele arata ca majoritatea electoratului republican il sprijina pe presedinte.

Faptul ca doi dintre criticii acestuia din Senat se retrag, scoate in evidenta pericolul politic la care se expun cei care incearca sa i se opuna.

În alocutiunea sa, senatorul Flake a spus „Nu trebuie niciodata sa privim drept normalitate subminarea normelor si idealurilor noastre democratice. Nu putem sa acceptam sa ne predam tara”.

El a denunțat „atacuri personale, amenintari la adresa principiilor, libertatilor si institutiilor, dispretul flagrant pentru adevar si decenta” – declaratii ale senatorului republican de Arizona, care a anuntat ca nu va mai candidata pentru un nou mandat.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG