Linkuri accesibilitate

Invadatorii din Belgorod: Raidul a testat eficiența apărării ruse


Membri ai „Corpul voluntarilor ruși” (RDK) 23 mai 2023
Membri ai „Corpul voluntarilor ruși” (RDK) 23 mai 2023

„Corpul voluntarilor ruși” (RDK) și Legiunea „Libertatea Rusiei” s-au întâlnit cu jurnaliștii pe 24 iunie, transmite corespondentul Radio Svoboda.

Potrivit reprezentantului „RDK”, raidul voluntarilor ruși în regiunea Belgorod din Rusia a avut drept scop îndeplinirea unor „obiective de luptă și politice”. În special, la întâlnire au prezentat, potrivit lor, un trofeu rusesc de transport de trupe blindate.

„Cu cât pătrundem mai adânc pe teritoriul Federației Ruse, cu atât mai mult timp au nevoie pentru a-și reveni și a lua măsuri de răspuns. Până când nu au desfășurat un număr mare de tancuri, nu au putut să ni se opună cu adevărat. Doar că noi nu avem un număr mare de militari pentru a ocupa și a controla pe deplin acest întreg teritoriu. Pentru noi, aceasta este încă un test al puterii", a declarat reprezentantul RDK.

Cine sunt sabotorii care au atacat regiunea Belgorod
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:34 0:00

Potrivit grupului de voluntari, doi dintre luptători au fost răniți. Legiunea „Libertatea Rusiei” a anunțat că doi dintre soldații săi au murit și zece au frost răniți. Ministerul Apărării din Rusia anunțase mai înainte că anihilase „aproximativ 70 de sabotori”.

Pe 22 mai, autoritățile din regiunea Belgorod au anunțat că un „grup de sabotaj al Forțelor Armate ale Ucrainei” a intrat în districtul de frontieră al orașului Graivoron. Se pare că s-au purtat lupte în satele Glotove, Kozinka și Gora-Podil. O operațiune antiteroristă a fost lansată în regiune timp de aproximativ o zi.
A doua zi, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că unitățile invadatoare „au fost înfrânte” și respinse pe teritoriul Ucrainei.

Ucraina a negat implicarea în atac. Comentând situația din regiunea Belgorod, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a declarat că „le-a transmis clar ucrainenilor că nu încurajează” atacarea unor ținte din interiorul Rusiei, dar că Ucraina singură are dreptul de a decide cum să desfășoare operațiuni militare.

Responsabilitatea pentru invazie a fost revendicată de Legiunea Libertatea Rusiei și de Corpul Voluntarilor Ruși (RDK), trupe predominant rusești. Ei au spus că scopul operațiunii a fost de a crea „o zonă demilitarizată între Rusia și Ucraina", precum și „o demonstrație” pentru ruși a „luptei eficiente împotriva regimului lui Putin”.

XS
SM
MD
LG