Linkuri accesibilitate

Invazia puricilor şi păduchilor


Pedicului humanus var capitis.
Pedicului humanus var capitis.

Aveam puţine probleme în Republica Moldova? Iată că mai avem una: purici şi păduchi! Priehali, vorba vecinului meu!

Invazia puricilor şi păduchilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Aflu că edilii din Bălţi nu mai pot face faţă invaziei puricilor şi păduchilor care au cotropit blocurile de locuinţe şi au cucerit şi transportul în comun.

Noi.md scrie că autoritățile responsabile de dezinfectarea subsolurilor blocurilor nu au substanțele necesare pentru a începe procedura de dezinfecție din cauza reorganizării Centrului de Sănătate Publică Bălți în Agenție. De aceea, autoritățile municipale le recomandă oamenilor să se ocupe singuri de dezinfecție pentru a scăpa de puricii din subsoluri. Asta pînă cînd autoritățile vor găsi o soluție.

Citeşti această ştire năucitoare şi te întrebi: noi în ce secol trăim? Nu, nu e Evul Mediu. E anul 2018, secolul 21. Trist e că, la cum s-au prezentat lucrurile aici în anii Independenţei, invazia puricilor era de aşteptat. Mai mult decît atît, e ciudat că puricii nu ne-au invadat pînă acum. Căci toate premisele există din anii 1990.

Invazia asta a puricilor şi păduchilor arată proporţiile sărăciei din RM. Căci dincolo de castelele faraonice şi limuzinele luxoase ale oamenilor de curînd îmbogăţiţi, Moldova rămîne o ţară foarte săracă, cu o sumedenie de probleme ce afectează viaţa oamenilor. Inutil să mai vorbim despre pericolele pe care le comportă plimbarea puricilor şi păduchilor prin urbea din nordul ţării.

Puricii şi păduchii au o legătură directă cu alte multe probleme care nu-şi mai găsesc soluţii de ani de zile. Bunăoară, cu cea a cîinilor vagabonzi. Ani de zile sunt rugate autorităţile să rezolve problema cîinilor vagabonzi. Zadarnice eforturi. Autorităţile au alte priorităţi, de felul amnistiei fiscale.

Aveam puţine probleme în Republica Moldova? Iată că mai avem una: purici şi păduchi! Priehali, vorba vecinului meu!

XS
SM
MD
LG