Linkuri accesibilitate

Joaca de-a alegerile


Poate nu avem nevoie de primar ales, ci de unul numit. Asta vor magistraţii?

Aşadar, mandatul primarului ales nu a fost validat de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Centru. Socialiştii, ai căror candidat Ceban şi-a recunoscut înfrîngerea, l-au acuzat totuşi pe Năstase că ar fi lansat apeluri către alegători să se prezinte la vot în ziua alegerilor. Iar aceste acuzaţii au fost băgate în seamă de magistraţi, după toate probabilităţile. Nu e o decizie definitivă, dar nişte concluzii putem să le tragem de pe acum.

Joaca de-a alegerile
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

Această decizie a magistraţilor i-a ofensat pe o bună parte din alegătorii care s-au chinuit să meargă la secţiile de votare. Oamenii aceştia au acum impresia că efortul lor a fost zadarnic, că pur şi simplu cineva le ignoră ostentativ alegerea. În primul tur al alegerilor au votat 30% din chişinăuieni, în al doilea tur – vreo 35%. După asemenea decizii ale magistraţilor, la următoarele alegeri, acelea din 2019, vor veni pesemne vreo 20%. E un scenariu foarte probabil. Va creşte dezgustul provocat de alegeri.

Dacă această decizie va fi confirmată de o altă instanţă, se impune în mod logic următoarea întrebare: de ce au fost aruncaţi în vînt banii contribuabililor? Noi suntem atît de bogaţi ca să ne permitem să aruncăm pe fereastră sute de mii de lei? Noi ne jucăm de-a alegerile sau alegem pe bune? Poate nu avem nevoie de primar ales, ci de unul numit. Asta vor magistraţii? Chiar atît de grave au fost încălcările, încît au viciat fundamental rezultatul alegerilor?

Aştept cu mare interes decizia finală a judecătorilor autohtoni, cu reputaţie ireproşabilă. Voi reveni cu reflecţii finale după această decizie.

XS
SM
MD
LG