Linkuri accesibilitate

Joe Biden a câștigat alegerile americane: presa


Marile organizații de presă americane au anunțat că Joe Biden a câștigat cele 20 de voturi electorale din Pennsylvania, depășind pragul de 270 de voturi electorale necesare ca să devină al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Associated Press și alte organizații de presă au declarat victoria lui Biden la 18.30, ora Moldovei, declanșând manifestări de bucurie ale suporterilor candidatului democrat în capitala federală, Washington DC, și în alte orașe.

Biden urmează să depună jurământul la 20 ianuarie, 2021.

Victoria din Pennsylvania, stat cu 20 de voturi electorale, l-a adus pe Biden la un total de cel puțin 273 de voturi electorale, care ar putea crește și mai mult după ce se vor număra voturile din alte câteva state disputate, ca Nevada, Arizona, Georgia.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG