Linkuri accesibilitate

O istorie (nu numai) pescărească


La Sulina...
La Sulina...

Isprava cuplului Dragnea-Grindeanu seamănă mai mult a masacru decât a partidă de pescuit...

Poveștile pescărești sunt, de regulă, prilej de amuzament, mai ales când protagonistul se laudă cu isprăvi ieșite din comun.

În urmă cu o lună, la o reuniune a conducerii partidului social-democrat care a avut loc în Delta Dunării, șeful partidului, Liviu Dragnea, cunoscut ca mare pescar, a decis să-l inițieze pe prim-ministrul Sorin Grindeanu, novice în materie. Or, s-a văzut nu doar că Dragnea supervizează cu maximă vigilență activitatea guvernului, dar și că este un foarte bun profesor în ale pescuitului: învățăcelul său a fost la înălțime și, împreună, au prins o mulțime de știuci. Liviu Dragnea s-a și fotografiat cu un exemplar superb, o captură într-adevăr impresionantă.

Jurnal de corespondent: Alexandru Călinescu (Iași)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:00 0:00
Link direct

Aceste frumoase realizări pescărești au stârnit, poate, entuziasmul și admirația membrilor partidului social-democrat, dar l-au deranjat pe dl Grigore Baboianu, guvernatorul Deltei Dunării. Domnia-sa a considerat că isprava cuplului Dragnea-Grindeanu seamănă mai mult a masacru decât a partidă de pescuit și că mai potrivit ar fi fost ca, după ce capturau știucile, cei doi să se fotografieze cu trofeele și apoi să le dea drumul înapoi în apă. Guvernatorului îi era mai aproape de suflet problema echilibrului ecologic al Deltei Dunării decât ambiția de pescar emerit a liderului social-democrat.

Acesta din urmă a fost însă foarte contrariat de comentariile guvernatorului. A dat, atunci, un răspuns țâfnost, iar după o lună a recurs la mijloace radicale: l-a demis pe guvernator. Să observăm că a lăsat să treacă o lună, ca nu cumva să credem că l-a dat afară pe motiv de știucă. Iar înlocuitorul său este un membru de partid de încredere, cu merite incontestabile, deoarece cu ceva vreme în urmă a făcut un reportaj despre pasiunea pescărească a lui Liviu Dragnea.

Vedem, prin urmare, confirmarea zicalei: peștele cel mare îl înghite pe cel mic, cu atât mai mult dacă peștele cel mare e ditamai lider de partid.

Previous Next

XS
SM
MD
LG