Linkuri accesibilitate

Estul demontabil


Parte de influență și dominație sovietică a Europei, după 1989, Europa de Est revine la aceeași definiție. Ajutată și de agresivitatea Rusiei, dar și de indiferența ciudată a UE.

E curios dar cu cît se schimbă lucurile mai mult, cu atît mai mult rămîn ele la fel. Iată cazul Europei de Est. După aproape 30 de ani de viață în afara controlului sovietic, definiția Europei de Est nu se schimbă.

Înainte de 1989, Europa de Est era partea de influență și dominație sovietică a Europei. După 1989, Europa de Est revine la aceeași definiție. Ajutată și de agresivitatea Rusiei, dar și de indiferența ciudată a UE.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct

Germania bate palma pentru conducta care o leagă direct de Rusia. Și Europa de Est e iar partea Europei peste care se răspîndește umbra Rusiei.

Președintele Franței spune că dacă nu iau refugiați, est-europenii se poartă ca la supermarket. Iau numai ce le convine. Cert Europa de Est e lăsată mai singură după aceste cuvinte.

Donald Trump va vizita curînd Polonia și gestul e considerat o insultă pentru UE. Estul pare tot mai mult partea demontabilă a Europei. Eroarea e colosală și rațiunea pare în retragere. Mai e timp de redresare. Dar nu prea mult.

Previous Next

XS
SM
MD
LG