Linkuri accesibilitate

Cînd va veni necazul adevărat


Plăcerea de a te simți victimă a atins dimensiuni naționale.

Măcar s-au lămurit lucrurile. Cine vrea să cucerească fără luptă țări ca Marea Britanie sau Belgia trebuie să fie într-un grup nu mai mare de doi și să aleagă o zi cu frig sau ninsoare.

Săptămîna în curs e tocmai potrivită. Atinse 10 cm de zăpadă și de temperaturi de -5 pînă la -10, ambele state membre ale UE s-au prăbușit sufletește și administrativ. O văicăreală lansată și încurajată de mediile de informare a fost urmată de paralizie.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00
Link direct

Trenuri, metrou, aeroporturi, școli, magazine, instituții publice și companii private au decis din timp că nu au cum să facă față și s-au închis. Străzile au rămas pustii, în vreme ce lumea s-a așezat la televizor ca să afle cît de rău îi e.

Plăcerea de a te simți victimă a atins dimensiuni naționale. Lumea e, dealtfel, bine antrenată căci, peste an, în presă și în viața publică e vorba de victime noi și de tot felul: rasiale, sociale, sexuale, alimentare.

Rezultatul sînt societăți de gelatină de care est-europenii se vor mira cu siguranță. Întrebarea nerostită e; ce se va întîmpla cînd aceste societăți vor fi lovite de un necaz adevărat?

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG