Linkuri accesibilitate

Jurnalista Viorica Tătaru de la TV8, împiedicată de pacificatorii ruși să-și exercite meseria   


Militari ruși din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii din regiunea transnistreană, la punctul de control amplasat pe podul de la Vadul lui Vodă, Republica Moldova, 14 septembrie 2022

Jurnalista Viorica Tătaru de la postul TV8, autoare a emisiunii „Dincolo de Nistru”, spune că a fost împiedicată de către pacificatorii ruși să-și exercite meseria pe podul de la Vadul lui Vodă, unde este amplasat un punct de control. 

Jurnalista Viorica Tătaru de la TV8, împiedicată de pacificatorii ruși să-și exercite meseria   
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:32 0:00

Jurnalista a publicat, la 15 septembrie, pe pagina sa de Facebook imagini surprinse miercuri seara, 14 septembrie, pe podul de la Vadul lui Vodă, în care sunt surprinși pacificatori ruși cum o forțează să părăsească perimetrul postului de control.

Incidentul a avut loc după ce jurnaliștii de la TV8 au realizat un interviu cu fostul primar al localității Pârâta, raionul Dubăsari, Gurie Popa, un fost veteran al războiului de pe Nistru. Popa fusese reținut și anterior, la 12 septembrie, de către pacificatorii ruși pentru circa nouă ore. Acest fapt, cel mai probabil, i-a determinat pe pacificatorii ruși să-l rețină pe Gurie Popa și în după amiaza zilei de miercuri, 14 septembrie.

Jurnalista Viorica Tătaru a fost scoasă cu forța de militarii ruși din perimetrul postului de control, aceștia manifestând un comportament agresiv.

Despre cele două rețineri a fostului primar de Pârâta, Asociația Promo LEX de la Chișinău a precizat într-o notă informativă că „aparent, Gurie Popa este hărțuit de pacificatorii ruși, pentru critica adusă public la adresa misiunii de pacificare de pe Nistru.”

  • 16x9 Image

    Eugen Urușciuc

    Lucrez în presă din 1992, după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova. Pe parcurs, am făcut parte din echipele mai multor redacții locale și regionale. Iar în august 2022 m-am alăturat Europei Libere Moldova, unde sunt gazda Podcastului „În esență...” și scriu pe teme din domeniul justiției, economie, politică și drepturile omului.

Previous Next

XS
SM
MD
LG