Linkuri accesibilitate

„Îmi amintesc cu mândrie de femeile care au contribuit la educația mea”


Ivan Răileanu.
Ivan Răileanu.

Jurnalul săptămânal cu Ivan Raileanu.

Jurnalul săptămânal cu Ivan Raileanu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:21 0:00
Link direct

Născut în 7 februarie 1988 la Ungheni. A absolvit Universitatea Tehnică din Moldova, Facultatea de arhitectura și urbanism. Și-a început activitatea profesională în cadrul companiei Lafarge Moldova după care a decis sa exploreze domeniul vânzărilor și în 2013 a devenit parte a echipei Romstal. Actualmente este designer de interior.

Luni

Chiar dacă acum o săptămână au acut loc alegerile parlamentare și rezultatele sunt cunoscute, luni m-am trezit cu ideea că viitorul este foarte incert în ce privește creearea coaliției, formarea guvernului etc. Am servit o cafea și am ieșit din casă devreme deoarece trebuia sa trec pe la Poșta Moldovei și să procur plicuri și timbre pentru soția mea – Nighina obișnuiește încă să scrie scrisori...După aceasta am avut o discuție cu un partener la telefon și am decis că la sfârșit de săptămână ne vedem...

De aproape un an încerc să dezvolt propria afacere în domeniul design-ului interior...În sfârșit fac ceea ce îmi place și învăț foarte multe lucruri noi, atât în domeniul de referință cât și ceea ce ține de legislația Republicii Moldova. Am fost la Camera de Licențiere și am primit consultații de calitate cu privire la modul de înregistrare a unei companii etc. Sunt optimist cu privire la viitorul meu profesional...

Pe parcursul zilei am avut întâlniri cu potențiali clienți și mă bucur că cetățenii au început să apeleze la serviciile experților, astfel economisind timp și resurse...Am negociat un potențial contract și am planificat activitățile în așa fel încât să livrez totul în timp util...

Seara obișnuiesc să discut cu soția despre cum a fost ziua și să pregătim ceva gustos împreună, ca de exemplu – clătite, facem schimb de opinii, planificăm împreună activitățile comune, discut la telefon cu mama și cu tata – și dacă mai am timp – citesc...despre Istanbulul lui Pamuk...

Marți

M-am trezit cu Argo – este pisoiul familiei noastre. Mai bine zis – este membrul familiei noastre și aproape multe lucruri bune care se întâmplă în viața noastră le datorez inclusiv lui...Argo este plin de energie, des se comportă foarte straniu –probabil ca și toate pisicile lumii – dar cel mai tare ”ador” când se activizează la 5 dimineața, nu are somn, caută joacă și atenție.

Am ieșit cu soția din casă la 8.30 și după ce am condus-o la serviciu am mers la sala de sport. Îmi place mult să joc volei și să duc un mod sănătos de viață.

Am dat viață unui proiect în stil scandinav și sper ca cei care vor locui în acel apartament vor savura fiecare clipă.

Am avut plăcerea să reîntâlnesc un vechi cunoscut care a fost plecat mult timp peste hotarele țării – m-a informat că a revenit și va rămâne în Moldova ca să-și construiască viitorul aici, lângă persoanele dragi, fapt ce m-a bucurat mult și mi-a dat speranță că nu totul este pierdut... E greu, dar se poate – am discutat cu el despre un eventual parteneriat. Cred sincer că nimic nu este întâmplător și trebuie să ne susținem și la bine și la greu...

Seara am vizitat atelierul unui pictor din complexul nostru și am discutat despre artă, despre cât este greu să realizezi proiecte în Moldova și mi-a oferit câteva sfaturi despre pictură. Am ales un tablou cu narciși – urmează să îl procur. I-am găsit și un loc în casă.

Miercuri

Viața a intrat în albia sa normală – ideea este că viață după alegeri există – chiar dacă a trecut ceva timp de atunci. Astăzi am semnat un acord important și timp de 3 luni voi fi implicat activ în cadrul unui proiect diferit de cele pe care le-am avut până acum. Este o nouă provocare.

Pe parcursul zilei am avut mai multe întâlniri și discuții cu prieteni și clienți după care, la invitația soției, am fost la un concert susținut de către trupa mea preferată ”Holograf”. De fiecare dată sunt impresionat de energia pe care o emană Dan Bitman și colegii săi de scenă. Am avut parte de o atmosferă incendiară și mi-am amintit de adolescență, de serile petrecute la rug alături de colegii de liceu. Am iesit din sala Palatului Național fredonând melodia “Primăvara începe cu tine”

Acasă ne aștepta Argo – cel mai iubit dintre pisoi. De obicei ne așteaptă la ușă, este foarte somnoros și leneș. Ne bucură faptul că cineva ne așteaptă acasă. 😊

Joi

Dis-de-dimineață am vizitat doctorul – procedură de rutină. În drum spre casă am cumpărat un buchet de lalele pentru persoana iubită.

La masă am ieșit cu un cuplu drag familiei noastre în oraș. Am împărtășit despre experiențele noastre și planurile pentru viitor. Prietenul meu se ocupă cu agricultura în Cahul și mi-a povestit cât este de greu să găsești muncitori pentru activitățile sezoniere. Este o provocare continuă. Cu toate acestea, e optimist și nu intenționează încă să plece din țară. Chiar mi-a recomandat să încep o afacere în apicultură. Am zâmbit. Consider că în viață trebuie să faci ceea ce îți place – și doar în așa mod poți avea satisfacție și să te bucuri de rezultate.

După o zi intensă de lucru am fost invitat la un eveniment organizat cu prilejul sosirii primăverii. A fost o oportunitate de a cunoaște oameni noi, profesioniști din diferite sfere ale vieții sociale. A fost o seară utilă și plină de surprize.

Când am ajuns acasă – mă aștepta o altă surpriză – pe noptiera am găsit romanul „Ion” de Liviu Rebreanu – un roman extrem de interesant și actual.

Vineri

Vineri nu este doar ziua totalizărilor a ceea ce s-a întâmplat pe parcursul săptămânii, dar și începutul week-endului. De asemenea, este Ziua Internațională a Femeii.

Pentru familia noastră această zi este marcată diferit – discutăm despre rolul femeii în societate, despre drepturile noastre, despre accesul la servicii și la funcții decizionale. Cred sincer că femeile și bărbații pot în egală măsură să contribuie la dezvoltarea țării și în acest context pentru mine personal ziua de 8 Martie are un conținut diferit – îmi amintesc cu mândrie de femeile care au contribuit la educația mea, și aici mă refer la mama, bunica, sora, mătușile mele – prietenele de la școală și liceu, prima învățătoare...De asemenea, celebrez femeile care au făcut o diferență în istoria mondială și națională. Ele au demonstrat că pot reuși, indiferent de obstacole și prejudecăți.

Am cântat la chitară – îmi place foarte mult să cânt. Cei dragi îmi sugerează să înregistrez ceva – dar simt că încă nu sunt gata sau cel puțin aș vrea să exersez mai mult. Îmi place și pictura – desenez în creion mai mult.

Spre seară am mers la filmul „O, Ramona!” – un film românesc care are un succes fulminant în România. A fost o experiență faină.

XS
SM
MD
LG